Spread the love

Heb jij al een blokkenboek? Een blokkenboek is heel handig om stroken en patches in te bewaren na het snijden. Op die manier kun je eerst een heleboel blokken voorbereiden en daarna ineens aan elkaar naaien.

Misschien heb je nog ergens een blok liggen dat je een keer had gemaakt om een nieuwe techniek uit te proberen. Voor de voorkant van mijn eigen blokkenboek heb ik een blok gebruikt dat ik bij een workshop van de tentmakers of Caïro heb gemaakt. Ik wist niet zo goed wat ik ermee moest doen. Ik vond het wel leuk, maar eigenlijk is het niet helemaal mijn stijl. Een vriendin raadde me aan om er een blokkenboek van te maken.

 

Blokkenboek

 

Omdat ik nergens een tutorial kon vinden op internet, heb ik er zelf één gemaakt. En omdat ik het leuk vindt om veel dingen te delen, heb ik hem gratis beschikbaar gesteld op mijn blog zodat jij er ook één kunt maken als je wilt. Wil jij ook een blokkenboek maken? Je kunt de tutorial van het blokkenboek hier vinden.

Van Petrouchka heb ik gehoord dat ze hem in één weekend in elkaar heeft genaaid. Dit is haar versie:

 

Als jij hem ook gaat maken zou ik het natuurlijk ontzettend leuk vinden als je een fotootje mailt naar Quiltinspiratie@gmail.com!

Blokkenboek tutorial

Spread the love
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *