Marlies de Vries

Maak van Quilten jouw passie!

13+

Jaar ervaring

1880+

Tevreden cursisten

100+

Workshops gegeven

11000+

Workshop deelnemers

Gratis snelcursus patchwork naaien

In deze online snelcursus ‘Patchwork naaien met de naaimachine’ ontdek je de leukste tips en trucs voor het naaien van patchwork met de naaimachine. Juist als je een beginner bent als het gaat om patchwork naaien met de naaimachine, zul je hier veel van leren. 

Het is een online cursus die bestaat uit 7 lessen, je ontvangt de lessen via e-mail. Om de 2 dagen wordt er een nieuwe les naar je gestuurd, maar wil je de cursus sneller doen, dan kan dat ook!

Ontdek de magie van quilten: Laat je creativiteit en liefde voor textiel samenkomen!

Je houdt van quilten. Het quiltvirus heeft je compleet te pakken.
Je kunt binnen twee tellen helemaal verliefd worden op een mooie stof of een nieuw quiltpatroon. Alleen het doorquilten van je quilts levert soms problemen op.
Het maken van mooie quilttops is waar jouw hart ligt, maar het doorquilten kost je vaak bloed, zweet en tranen.

Bij de online quiltacademie ben je op het juiste adres!

Misschien herken je dit wel...

  1. Je hebt nog minimaal vijf quilttops die liggen te wachten om doorgequilt te worden.Natuurlijk zou je ze heel graag af willen maken zodat het echte quilts worden, maar je ziet er zo tegen op!
  2. Je bent als de dood om jouw mooie quilt te verpesten als je hem gaat doorquilten. Want als het mislukt is al je harde werk aan de quilttop voor niets is geweest.
  3. Jouw (klein)kinderen willen dolgraag zo’n mooie quilt van jou, maar doordat je ze niet kunt doorquilten komt er nooit een quilt af.
  4. Als je filmpjes ziet over machinaal quilten zou je willen dat jij dat ook kunt. Je hebt het weleens geprobeerd, maar het leek er niet eens op. Wat een geworstel
  5. Je weet dat je hulp nodig hebt om het te leren. Je zou ooit wel workshop over quilten uit de vrije hand willen doen, maar het komt er maar niet van.

Maar als je niets doet

dan liggen die quilttops over vijf jaar nog ongequilt in de kast. De stapel wordt steeds groter. Dan wachten jouw kleinkinderen nog steeds op een mooie quilt van hun oma. Ze zullen nooit op het bed of aan de wand terechtkomen waarvoor je ze hebt gemaakt. Elke keer als je de kast opent en jouw mooie quilttops ziet liggen, baal je van jezelf.

Hoe lang ga je nog zo door? Hoe lang blijf je nog twijfelen aan jezelf of jij het wel kunt? Wanneer hak jij de knoop door?

Wil jij het nu echt anders? Wil jij graag leren hoe je jouw quilttops met gemak en plezier kunt doorquilten?

Wordt een echte quilt expert met mijn cursussen.

Maak mooie quilts

Leer alles van A tot Z over naaien, patchwork en quilten.

Quilten uit de vrije hand

Je kunt al patchwork naaien, maar je wilt ook goed leren quilten uit de vrije hand.

Quilten met linialen

Leer hoe je met linialen jouw quiltwerk uit de vrije hand nog verder kunt verfraaien.
Marlies de Vries

Over mij

Mijn naam is Marlies de Vries en quilten is mijn passie. De allereerste keer dat ik iemand zag quilten was ik meteen verkocht. De mooie patronen die er met hele handige technieken gemaakt werden en het machinale doorquilten vond ik prachtig. De manier waarop diegene leek te zwieren over de stof. Het deed me denken aan dansen.


Natuurlijk wilde ik dat zelf ook proberen, maar het ging allemaal niet vanzelf. Ik liep tegen allerlei moeilijkheden en frustraties aan en ik had maar weinig aan al mijn ervaring met het naaien van kleding.

Inmiddels heb ik jarenlange ervaring en ontdekte ik dat er technieken en handigheidjes zijn die ervoor zorgen dat het allemaal een stuk makkelijker gaat.

Quilten uit de vrije hand vind ik het nu het allerleukste aan het maken van een quilt.


Graag deel ik al mijn kennis over het naaien van patchwork en machinaal doorquilten met jou, in de hoop dat jij met net zo veel enthousiasme en passie mooie quilts kunt maken.

“Hallo Marlies, ik wil je even laten weten dat ik heel erg geniet van jouw aanpak van de cursus. Duidelijk dat je hier erg goed over nagedacht hebt en ook zelf allemaal ondervonden hebt. De opbouw is prima en zeer visueel; ik het prima kan volgen.”
Some person - Company BV
“Hallo Marlies, het quilten uit de vrije hand lukt mij al vrij aardig dankzij de cursus. De cursus is voor mij een goede stimulans. De uitleg en de filmpjes vind ik duidelijk. Het is natuurlijk ook gewoon veel oefenen. Iedere maand nieuwe oefeningen vind ik ook prima, je hebt dan voldoende tijd om de les weer onder de knie te krijgen. Deze cursus is een aanrader.“
Some person - Company BV
“Hallo Marlies, ik ben zeer tevreden over de cursus. Het is duidelijk uitgelegd (vooral met het filmpje). Ook vind ik het prettig om een keer in de maand een nieuwe opdracht te krijgen. Op deze manier kun je goed oefenen en houd je ook nog tijd over voor ander quilt werk. Ik heb inmiddels een grote quilt af kunnen maken en toch geoefend. Mocht ik iemand weten dan zal ik het zeker aanraden. Een duidelijke cursus.”
Some person - Company BV