Alles leren over quilten in De Online Quiltacademie

Wil jij graag leren quilten? Bijzondere quilts maken in prachtige kleuren? Leren wat je nog meer kan met mooie stoffen? Als je lid wordt van De Online Quiltacademie kun je alles over quilten leren.

Eén van de leukste dingen aan quilten is dat het zoveel verschillende facetten heeft. Er zijn zoveel verschillende technieken die je kunt gebruiken, zoveel verschillende patronen en methodes. Dat maakt het quilten zo leuk en veelzijdig. Om nog maar niet te spreken over al die mooie stofjes natuurlijk. Vind jij het ook zo heerlijk om daarmee bezig te zijn?

In De Online Quiltacademie vind je alle informatie over quilten bij elkaar. Van een uitgebreide beginnerscursus quilten waarin je leert hoe je probleemloos patchwork kunt naaien tot het leren zelf ontwerpen van applicaties. Van leren hoe je zelf jouw quilts kunt doorquilten met mooie patronen tot het zelf bewerken van mooie stoffen.

Wanneeer je lid wordt van De Online Quiltacademie krijg je toegang tot al deze cursussen en meer.

 

 

De Online Quiltacademie

Jij bent creatief!

Wist je dat? Wist je dat eigenlijk iedereen creatief is? Alleen wordt het zo vaak weggestopt en leren we allemaal belangrijkere dingen als we opgroeien, waardoor onze creativiteit soms lijkt te worden ondergesneeuwd.

Zou je dat creatieve deel van jou weer meer willen laten opleven? Wil je weer lekker aan de slag met het maken van leuke, mooie dingen? Word dan lid van De Online Quiltacademie. Met jouw lidmaatschap krijg je meteen toegang tot alle cursussen in de academie en daarnaast komen er steeds nieuwe inspirerende lessen bij.

Als je weleens hebt meegedaan met één van mijn cursussen dan weet je dat ik probeer je altijd net een beetje verder uit te dagen. Je hoeft niet gelijk het diepe in natuurlijk. Stap voor stap neem ik je mee aan de hand van de fototutorials, maar op een gegeven moment vraag ik je om zelf keuzes te maken. Ik daag je uit om zelf een nieuwe variant of zelfs iets heel nieuws te bedenken. En het leuke is dat er daardoor hele bijzondere dingen ontstaan. Ook bij mensen die zichzelf helemaal niet zo creatief vinden. Zou jij de creativiteit in jezelf willen ontdekken en verder ontwikkelen?

Dit is wat anderen over mijn online lessen zeggen

“Ik heb al veel cursussen gedaan maar ik vind echt dat jij t duidelijkst heb uitgelegd van allemaal.”

“Fijne manier van les geven. Alles is bespreekbaar en niet alleen volgens de regels werken. Toegankelijk voor beginners.”

Ga naar de webshop om je in te schrijven

 

Hieronder een overzicht van wat je allemaal kunt vinden in De Online Quiltacademie:

Cursus 1: De Online Quiltcursus

De Online Quiltcursus

Dit is een uitgebreide beginnerscursus om te leren quilten op de naaimachine.

 • Na het volgen van deze lessen kun je probleemloos patchwork naaien met de naaimachine.  
 • Ik ga je uitleggen hoe je zelf blokken kunt gaan ontwerpen. Ook als je niet goed bent in tekenen of bang bent dat je niet creatief genoeg bent, kun je dit leren met mijn methode.  
 • Ik leer je van A tot Z hoe je een quilt maakt. Van het kiezen van de kleuren en het ontwerp tot het aanzetten van de afwerkbies aan jouw eigen quilt.  

Zou jij dit ook willen:

 • Na deze quiltcursus heb je een mooie quilt gemaakt die op mijn voorbeeld kan lijken of waar je helemaal je eigen draai aan hebt gegeven. 
 • Je weet hoe je zelf kunt ontwerpen, dus je hebt waarschijnlijk al een heleboel ideeën voor nieuwe quilts.  
 • Je kent alle technieken die ik ook ken, dus je kunt jouw ideeën probleemloos gaan uitvoeren. 

In totaal ga ik je acht verschillende blokken leren en daarnaast leer ik je hoe je zelf blokken kunt gaan ontwerpen. In totaal zijn er twaalf maandelijkse lessen. Als je alleen deze cursus aanschaft krijg je één les per maand toegestuurd, maar als je lid wordt van de quiltacademie krijg je meteen toegang tot alle beschikbare lessen. Dat zijn er nu zeven. Elke 25e van de maand komt er weer een nieuwe les van deze cursus bij. (Mocht je meer willen weten over deze cursus, dan kun je hier nog meer informatie vinden. Je kunt deze cursus ook los kopen, maar als je lid wordt van De Quiltacademie dan zit hij er bij in.)

Cursus 2: Maak je eigen applicaties

Applicatie vastnaaien

Wil jij leren hoe je jouw eigen unieke applicaties kunt maken? Niet langer van patroon werken, maar je eigen ding bedenken?

Als je een beetje op mij lijkt, dan denk je nu dat jij dat niet kunt. Dat je heel goed moet kunnen tekenen of dat jij hier gewoon niet creatief genoeg voor bent. Dat heb ik zelf heel lang gedacht. Ik maakte dingen na die anderen gemaakt hadden. Ik deed inspiratie op van internet en maakte er dan mijn eigen ding van door de kleuren aan te passen of het allemaal net iets anders te doen. Maar ik wilde zo graag echt unieke dingen kunnen maken. Iets wat nog niemand anders gemaakt had. Heel lang dacht ik dat ik dat uit mijn hoofd moest zetten. Wat ik zelf bedacht zou nooit zo mooi worden als wat andere mensen. Ik was nou eenmaal niet zo getalenteerd. Veel te lang heb ik mezelf op die manier voor de gek gehouden.

Tot een tijd geleden. Ik ontdekte hoe ik op een simpele manier zelf kon ontwerpen zonder dat ik ingewikkelde tekeningen hoefde te maken. Met deze methode maakte ik het ene na het andere ontwerp en het werd echt mooi! Ik kreeg complimenten en het leuke was dat ik steeds meer nieuwe ideeën kreeg. Doordat ik zo lekker bezig was, begon de creativiteit nog veel meer te stromen.

Wil jij dat ook? Wil jij niet alleen van patroon werken, maar ook je eigen dingen bedenken? Wil je simpele handvatten hoe je dat kunt gaan doen?

De cursus bestaat uit vier delen:

 • Uitleg over het maken van vliesofix applicaties
 • Uitleg over het vastnaaien van de applicaties met de naaimachine
 • Mijn unieke methode om zelf een originele applicatie te maken
 • Uitleg over creativiteit en veelvoorkomende blokkades

(Mocht je meer willen weten over deze cursus, dan kun je hier nog meer informatie vinden. Je kunt deze cursus ook los kopen, maar als je lid wordt van De Quiltacademie dan zit hij er bij in.)

Cursus 3: Leer probleemloos quilten uit de vrije hand

Let op: Deze cursus is niet los te koop en alleen nog te volgen in de quiltacademie.

Zou jij ook willen leren hoe je jouw eigen quilts kunt doorquilten met mooie patronen? Als je veel tijd hebt besteed aan het maken van een mooie quilttop, kan het soms spannend zijn om hem te gaan doorquilten. Wat als het niet zo mooi wordt als je wilt? Wat als je fouten maakt? Wat als je die mooie quilttop verpest door fouten in het quiltwerk? We kennen die drempel om te gaan quilten allemaal. Maar als je weet hoe je het kunt aanpakken, kan het doorquilten juist één van de leukste aspecten van het maken van quilts worden. Daarom deze cursus over probleemloos quilten uit de vrije hand.

Hoe zou jij het vinden als je vol zelfvertrouwen jouw eigen quilts kon doorquilten?

In deze cursus leer je het volgende:

 • Hoe je jouw machine kunt instellen voor quilten uit de vrije hand
 • Wat je ervoor nodig hebt
 • Meanderen
 • Paisleys quilten
 • Pebbles (kiezels) quilten
 • Spiralen quilten
 • Quiltpatronen combineren
 • Een simpele methode om je eigen quiltpatroon te bedenken en uit te voeren
 • Het afwerken van quiltsandwiches met een mooie quilt-as-you-go methode
 • Een video met een vraag en antwoord sessie waarin alle vragen over quilten uit de vrije hand worden beantwoord

Workshop 1: Maak een magische quilt

Een magische quilt

In deze workshop leer je hoe je met een hele simpele en snelle techniek deze bijzondere quilt kunt maken. Echt iedereen kan deze techniek leren en hij gaat zo snel dat je binnen een dag een babyquilt zou kunnen maken. Wil jij dat ook leren?

Workshop 2: Confetti quilt

Confetti quilt

Misschien heb je meegedaan met de challenge in april 2018 en ken je deze workshop al. In vier delen wordt uitgelegd hoe je deze leuke improvisatiequilt kunt maken. Zou jij het ook willen proberen?

Workshop 3: Een kussenhoesje met zelf gequilte veren maken

Kussenhoesje met zelfgetekende verenKussenhoesje met zelfgetekende veren

In deze workshop leer je een kussenhoesje maken met driehoekjes. Maar waar het eigenlijk om gaat is dat je zelf leert om veren te tekenen en quilten. Sommige quilters zien er tegenop om veren te quilten. Ze denken dat veren heel moeilijk zijn. In deze workshop laat ik je zien hoe makkelijk het kan zijn als je het stap voor stap aanpakt.

Tutorial: Maak je eigen blokkenboek

Blokkenboek tutorial

Tutorial: Je quilt afwerken met een mooie afwerkbies

afwerkbies quilt

 

Elke maand nieuwe lessen

Dit is nog maar het begin! De komende tijd ga ik tutorials en lessen toevoegen over allerlei dingen die met quilten te maken hebben. Nieuwe patronen, meer lessen over improvisatie patchwork en over stofbewerking. Ik ga je echt uitdagen om jezelf verder te ontwikkelen in deze academie.

Ga naar de webshop om je in te schrijven

Ondersteuning en vragen

Als je lid wordt van de academie krijg je toegang tot de bijbehorende Facebook groep. In deze groep mag je al jouw vragen stellen over de lessen en over quilten in het algemeen. En zo’n groep is natuurlijk een superleuke plek om je medecursisten te ontmoeten. Elkaars vorderingen bewonderen is altijd zo leuk en inspirerend!

Dit is wat anderen over mijn online lessen zeggen

“Leuk om er mee bezig te zijn op deze manier. Ik leer allerlei “kneepjes van het vak”. Je enthousiasme werkt heel aanstekelijk.
wat mij betreft mogen het ook 2 lessen per maand zijn in plaats van één. :)”

“Complimenten voor je lessen, ze zijn fantastisch. ”

“Je brengt de materie op een toegankelijke manier en hele handige en duidelijke filmpjes. Complimenten!”

Hoe kun je mee doen?

Ga naar de webshop om lid te worden. Je kunt betalen in maandelijkse contributie of je krijgt korting wanneer je voor een heel jaar ineens betaald.

Ga naar de webshop om je in te schrijven

Omdat De Online Quiltacademie net nieuw is, wil ik je de kans bieden om in te stappen voor een hele speciale prijs. Als je lid wordt voor 27 april, krijg je een korting van maar liefst 50%!

Wanneer je voor 27 april 2018 een maandlidmaatschap afsluit, betaal je maar € 24,95 per maand in plaats van € 49,95.

En wanneer je kiest voor betaling per jaar, betaal je maar € 249,95 in plaats van € 549,95.

Niet goed, geld terug garantie

Wanneer je niet tevreden bent over de inhoud van De Online Quiltacademie geef ik je de kans om je lidmaatschap op te zeggen en je geld terug te krijgen. De enige voorwaarden die ik hiervoor stel is dat je dit binnen zeven dagen doet en dat je alle drie de cursussen even goed bekijkt. Mocht het niet zijn wat je ervan had verwacht dan krijg je zonder problemen of moeilijk gedoe je geld terug.

Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je ergens aan vast zit wat achteraf tegen blijkt te vallen.

Als je nog vragen hebt mag je me altijd een mailtje sturen op info@marliesmansveld.nl

Ga naar de webshop om je in te schrijven

Veelgestelde vragen

Wat is het niveau van de quiltacademie? Heb je quiltervaring nodig om de cursussen te kunnen volgen?

 Je hebt geen ervaring met quilten nodig om de cursussen te doen. Het is wel handig als je een beetje weet hoe jouw naaimachine werkt, hoewel je eigenlijk alleen recht hoeft te kunnen stikken. Alle cursussen kunnen ingestoken worden op beginnersniveau. De kracht van mijn cursussen is dat ze heel toegankelijk zijn en toch vernieuwend. Zo leer je in de beginnerscursus niet alleen patchwork naaien, maar ook hoe je zelf op een hele simpele manier zelf quiltblokken kunt ontwerpen. Alle cursussen zijn vanaf beginnersniveau te volgen.

Je hebt het over zelf ontwerpen, maar ik weet niet of ik dat kan.

Ik kan me voorstellen dat je die vraag hebt. Ik heb zelf heel lang gedacht dat ik niet creatief was, maar ik heb ontdekt dat ik het veel te moeilijk maakte voor mezelf. In de cursus krijg je heel praktische handvaten om je eigen ontwerp te maken. Eigenlijk groei je er bijna vanzelf in. Mijn cursisten verassen zichzelf regelmatig met de bijzondere dingen die ze gemaakt hebben, terwijl ze van te voren dachten het absoluut niet te kunnen.  Ik weet zeker dat jij dat ook kunt. Twijfel je hier toch nog over? Stuur me dan even een mailtje op info@marliesmansveld.nl zodat we kunnen afstemmen waar je staat en wat je wilt.

Handig zo’n online quiltacademie, maar wat nou als ik vragen heb of vastloop?

In de besloten Facebook groep kun je jouw vragen stellen. Ik probeer je zo snel mogelijk verder te helpen. Naast het contact in de Facebookgroep kan ik ook live sessies doen waarin ik vragen beantwoord.

Ik wil mijn cursussen graag op papier bij de hand hebben als ik ga naaien. 

Dat kan. Naast de filmpjes, krijg je meestal een pdf met een fototutorial. Die zou je kunnen uitprinten en bij de hand houden als je zelf gaat naaien. Je kunt natuurlijk ook een tablet of telefoon bij de hand houden, zodat je niet hoeft te printen.

Heb je zin om mee te doen in De Online Quiltacademie?

Ga naar de webshop om je in te schrijven

Als je nog vragen hebt over de cursus mag je me altijd een mailtje sturen op info@marliesmansveld.nl