Quilt voor De Online Quiltcursus

 

 

De Online Quiltcursus

Online leren quilten op jouw moment, als jij tijd hebt, maar wel met persoonlijke begeleiding. Dat is De Online Quiltcursus in het kort.

Ken je dat? Je bent helemaal enthousiast. Je gaat een quilt maken! Superleuk natuurlijk, alleen als je ermee aan de slag gaat, blijkt dat het allemaal toch net wat lastiger is dan het in eerste instantie lijkt. Hoe kan het toch dat het in filmpjes op internet allemaal zo makkelijk gaat en dat jij zo moet worstelen om alles goed passend te krijgen? Toen ik begon met quilten ben ik het gewoon zelf gaan doen. Ik had geen cursus gevolgd, maar ik had ervaring met het naaien van kleding. Ik dacht dat ik het wel even zou doen. Dat had als gevolg dat ik allerlei fouten ging maken die achteraf niet nodig waren. Mijn blokjes kregen niet allemaal dezelfde maat, waardoor het geheel niet in elkaar paste. Mijn blokken waren schots en scheef en ik begreep maar niet hoe dit kwam.  

Ik had het quilten bijna opgegeven. Echt! Ik had er helemaal geen zin meer in. De blokken lagen in een (schots en scheve) stapel in de kast. Als ik er per ongeluk naar keek, omdat ik in de kast moest zijn, voelde ik me naar. Weer een hobby die mislukte. Nog steeds vond ik quilts ontzettend mooi, maar ik dacht dat het niet voor mij was weggelegd. Ik dacht dat ik het niet kon. Dat zou echt jammer zijn geweest, want het quilten (en daarmee de stroom van creatieve energie die op gang is gekomen) heeft mijn leven zo ontzettend verrijkt!

Op een gegeven moment heb ik die schotse en scheve blokjes  er toch weer bijgepakt. Ik vond het zo jammer van die mooie stoffen en al het werk dat ik er al aan had besteed! Ik besloot me te verdiepen in wat er nou precies fout ging bij het quilten. Ik denk dat ik zo’n beetje elk quiltfilmpje op internet heb bekeken in die tijd en alles wat los en vast zat over quilten heb gelezen. Ik deed verschillende online cursussen en heb een aantal workshops gedaan.

En ik heb de geheimen ontdekt! Ik heb uit alle informatie die ik heb verzameld een methode ontwikkeld, waardoor ik sindsdien niet meer zoveel gedoe heb als ik patchwork naai. Geen gezeur meer met naden die niet goed passen. En het mooiste is dat ik er nu echt plezier in heb!  Ik wil deze geheimen graag met je delen in De Online Quiltcursus.

Weet je al genoeg? Klik hier om je in te schrijven. 

 

Variable star blok voor De Online Quiltcursus

 

Stel je eens voor dat jij van die mooie gekleurde quilts kunt maken. Dat jij je creativiteit kwijt kunt in prachtige quilts. Dat jij je creativiteit door het quilten verder kunt ontwikkelen.  

En stel je eens voor dat je een quilt maakt voor iemand van wie je houdt. Hoe je al jouw liefde voor iemand in een quilt kunt leggen. In een quilt die iemand altijd kan bewaren, zelfs als jij er later misschien niet meer bent.  

Om een quilt te maken waar je lang van kunt genieten, is het belangrijk om de techniek van het naaien van patchwork en het quilten te beheersen. Het zou zo jammer zijn als je veel tijd en energie in je quilt hebt gestopt en dat de naden dan toch gaan loslaten. Of dat hij gewoon niet zo mooi wordt als jij wilt.  

Natuurlijk hoeft iets dat jij maakt niet perfect te zijn. Het geeft juist charme aan iets dat zelfgemaakt is als er een paar foutjes in zitten. Maar het is natuurlijk wel fijn als hij goed in elkaar zit en als je dit kunt doen zonder al teveel gedoe.

 

Pinwheek blok voor De Online Quiltcursus

Want waarom wil jij eigenlijk leren quilten? Wat wil je gaan maken? 

 • Wil je mooie quilts maken voor de mensen van wie je houdt? 
 • Wil je de techniek leren om probleemloos en zonder frustratie mooie quilts te maken? 
 • Wil je leren hoe je jouw eigen quilts kunt ontwerpen? 
 • Wil je jouw eigen creativiteit verder ontwikkelen? 

Ik ga je in deze quiltcursus het volgende leren: 

 • Na het volgen van deze lessen kun je probleemloos patchwork naaien met de naaimachine.  
 • Ik ga je uitleggen hoe je zelf blokken kunt gaan ontwerpen. Ook als je niet goed bent in tekenen of bang bent dat je niet creatief genoeg bent, kun je dit leren.  
 • Ik leer je van A tot Z hoe je een quilt maakt. Van het kiezen van de kleuren en het ontwerp tot het aanzetten van de afwerkbies aan jouw eigen quilt.  

Met andere woorden: 

 • Na De Online quiltcursus heb je een mooie quilt gemaakt die op mijn voorbeeld kan lijken of waar je helemaal je eigen draai aan hebt gegeven. 
 • Je weet hoe je zelf kunt ontwerpen, dus je hebt waarschijnlijk al een heleboel ideeën voor nieuwe quilts.  
 • Je kent alle technieken die ik ook ken, dus je kunt jouw ideeën probleemloos gaan uitvoeren. 

Dit is een plaatje waarin je duidelijk kunt zien hoe de blokken eruit zien die ik je ga leren. In totaal ga ik je acht verschillende blokken leren en daarnaast leer ik je hoe je zelf blokken kunt gaan ontwerpen.

 

Quilt voor De Online Quiltcursus

 

Klik hier om je in te schrijven.

Misschien denk je nu dat het ontwerpen veel te moeilijk is voor jou. Dat je eigenlijk gewoon wilt leren hoe je mijn quilt kunt namaken. Dat kan! Je kunt het net zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Maar het leuke is dat ik je handvaten ga geven waardoor je zult ontdekken dat ontwerpen helemaal niet moeilijk is. Je hoeft er niet mooi voor te kunnen tekenen. Ik ga je leren over kleurgebruik en het combineren van verschillende quiltblokken. En door de geleerde technieken weet je vanzelf hoe je een eigen blok kunt ontwerpen.  

Ik was vroeger altijd een beetje jaloers op mensen die ontzettend creatief waren. Ik wilde ook wel graag mooi kunnen schilderen of ontwerpen. Het leek me zo geweldig om een creatief leven te kunnen leiden! Ik heb allerlei hobby’s geprobeerd, van sieraden maken en edelsmeden, kleding naaien, haken, breien, kaas maken tot het schrijven van romans. Nooit was ik echt tevreden over het resultaat. Tot ik het quilten ontdekte. Nadat ik de technieken had geleerd om zonder problemen patchwork te naaien, ontdekte ik nog iets. Hoe ontzettend leuk het is om je eigen ontwerp te maken. En dat dit helemaal niet moeilijk is! Ik ontdekte hierdoor dat ik eigenlijk heel creatief ben. Sindsdien ben ik niet meer jaloers op andere mensen die mooie dingen maken. Ik kan dan misschien niet schilderen of beeldhouwen, maar ik kan wel prachtige quilts maken.  

En dat gun ik jou ook zo! Omdat ik het jou ook zo gun om ook te ontdekken hoe je mooie quilts kunt maken, heb ik het ontwerp deel opgenomen in De Online quiltcursus. Ik geef je handvaten waardoor je ontdekt dat jij ook heel makkelijk je eigen prachtige ontwerp maakt! 

 

Monkey wrench blok voor De Online Quiltcursus

 

In de Online Quiltcursus krijg je het volgende: 

 • Twaalf maandelijkse online lessen. De eerste les is beschikbaar vanaf 25 september 2017.
 • Je krijgt maandelijks een mail met de link naar de nieuwe lesmaterialen. 
 • Fototutorials in pdf van elke les en daarnaast video’s met extra uitleg. 
 • Een cursusboek over het naaien van patchwork. Hierin deel ik al mijn kennis met jou.  
 • Een besloten Facebookgroep waarin je al jouw vragen aan mij kunt stellen. Ik help je stap voor stap in jouw tempo.
 • In de Facebookgroep kun je jouw medecursisten leren kennen. Leuk om elkaar te inspireren met wat je hebt gemaakt! 
 • Live sessies waarin ik jouw vragen beantwoord en extra uitleg geef.  
 • Doordat de cursus online is, kun je hem helemaal in jouw eigen tempo volgen.

 

Jouw investering

De investering voor De Online Quiltcursus is normaal gesproken € 277, maar er geldt nu een tijdelijke aanbieding. Je krijgt nu een korting van € 80 en je kunt je inschrijven voor maar € 197.

Wil je liever in termijnen betalen? Je kunt ervoor kiezen om in drie maandelijke termijnen te betalen. Er wordt dan drie keer op de 25e van de maand € 75 geïncasseerd.  Je kunt je hiervoor opgeven door op deze link te klikken.

Klik hier als je ineens wilt betalen

 

Dit is wat anderen over mijn online lessen zeggen

“Ik heb al veel cursussen gedaan maar ik vind echt dat jij t duidelijkst heb uitgelegd van allemaal.”

“Fijne manier van les geven. Alles is bespreekbaar en niet alleen volgens de regels werken. Toegankelijk voor beginners.”

“Leuk om er mee bezig te zijn op deze manier. Ik leer allerlei “kneepjes van het vak”. Je enthousiasme werkt heel aanstekelijk.
wat mij betreft mogen het ook 2 lessen per maand zijn:)”

“Complimenten voor je lessen, ze zijn fantastisch. ”

“Je brengt de materie op een toegankelijke manier en hele handige en duidelijke filmpjes. Complimenten!”

 

 


Veelgestelde vragen


Wat voor materialen moet ik aanschaffen om mee te kunnen doen met de cursus? 

 Dit is wat je nodig hebt:

 • Naaimachine 
 • Patchworkvoetje voor jouw naaimachine. 
 • Liniaal, rolmes en snijmat. 
 • Stof van 100% katoen. 

Benodigde stof om de voorbeeldquilt te maken: 

De hoeveelheid stof die je nodig hebt is afhankelijk van wat jij wilt. Je kunt de quilt bijvoorbeeld in twee kleuren maken of in heel veel kleuren. Hieronder geef ik de hoeveelheden van de kleuren die ik in het voorbeeld heb gebruikt. Ik heb de maten ruim aangehouden, zodat het niet erg is als je een keer iets verkeerd snijdt. 

 •  3 meter witte achtergrondstof  
 • 0,75 meter roze  
 • 0,75 meter lichtblauw 
 • 0,75 meter donkerblauw 
 • 0,75 meter lichtgroen (mint) 
 • 2 meter randstof (blauw) 

Wacht nog even met stof kopen! Wanneer jij je inschrijft voor deze quiltcursus ga ik je hier meer informatie over geven, maar op basis van bovenstaande informatie weet je vast wat je kunt verwachten. Ik ga je uitdagen om jouw eigen kleuren te gaan kiezen en niet blindelings mijn voorbeeld na te maken. Natuurlijk ga ik je ook uitleggen hoe je mooie stoffen bij elkaar kunt zoeken.

 

Hoe groot wordt de quilt?

De voorbeeldquilt is 150 x 150 cm, maar je kunt hem ook groter of kleiner maken als je dat wilt. In de cursus leg ik je uit hoe je dat kunt doen.

 

Wat is het niveau van de cursus? Heb je quiltervaring nodig?

 Je hebt geen ervaring met quilten nodig om deze quiltcursus te doen. Het is wel handig als je een beetje weet hoe jouw naaimachine werkt, hoewel je eigenlijk alleen recht hoeft te kunnen stikken.

 

Aan welke eisen moet mijn naaimachine voldoen?

Als je naaimachine recht kan stikken, kun je meedoen met deze cursus. Je hebt geen ingewikkelde instellingen of steken nodig om mee te kunnen doen.

 

Je hebt het steeds over zelf ontwerpen, maar ik weet niet of ik dat kan.

Ik kan me voorstellen dat je die vraag hebt. Ik heb zelf heel lang gedacht dat ik niet creatief was, maar ik heb ontdekt dat ik het veel te moeilijk maakte voor mezelf. In de cursus krijg je heel praktische handvaten om je eigen ontwerp te maken. Eigenlijk groei je er bijna vanzelf in. Als het werken met mooie gekleurde stoffen je aanspreekt, zul je dit vast heel leuk gaan vinden.

 

Handig zo’n online quiltcursus, maar wat nou als ik vragen heb of vastloop?

In de besloten Facebook groep kun je jouw vragen stellen. Ik probeer je zo snel mogelijk verder te helpen. Naast het contact in de Facebookgroep ga ik ook live sessies doen waarin ik vragen beantwoord.

 

Ik weet niet of ik genoeg tijd heb om de cursus te doen. Wat nou als ik mijn maandelijkse les niet op tijd af heb? 

De cursus is zo opgezet dat je ruim de tijd hebt om de les in een maand te doen. Je hebt ongeveer 4 tot 8 uur per maand nodig. De ene les zal dit iets meer zijn dan de andere. De cursus blijft daarnaast gewoon online beschikbaar, dus je kunt alles in jouw eigen tempo doen. Iedere maand komt er een nieuwe les beschikbaar en de oude lessen kun je ook blijven inzien. Je kunt ook vragen stellen over oudere lessen.

 

Ik wil mijn cursus graag op papier bij de hand hebben als ik ga naaien. 

Dat kan. Naast de filmpjes, krijg je maandelijks een pdf met een fototutorial. Die zou je kunnen uitprinten en bij de hand houden als je zelf gaat naaien. Je kunt natuurlijk ook een tablet of telefoon bij de hand houden, zodat je niet hoeft te printen.

 

Ik werk op onregelmatige tijden, dus ik kan misschien niet bij de live vragen sessies zijn. 

De live sessies blijven beschikbaar in de Facebook groep, dus je kunt ze altijd terugkijken. Je kunt zelfs je vragen van te voren indienen, ook al ben je er niet live bij.

 


Dan nog een laatste dingetje. Deze quiltcursus is niet voor iedereen geschikt. Ik wil daar geen misverstanden over laten bestaan. 

Deze cursus is niet geschikt voor jou als je: 

 1. Niet met de naaimachine wilt werken, maar met de hand wilt quilten. Alle technieken in de cursus zijn gebaseerd op naaien met de naaimachine.  
 2. Als je al patchwork kunt naaien met de naaimachine. Dit is echt een beginnerscursus, waarin alles vanaf de basis wordt uitgelegd.

 

Klik hier om je in te schrijven 


Log cabin blok

 

Ik kan erg genieten van het kijken naar de mooie quilts die ik met mijn eigen handen heb gemaakt. Ik weet nog precies wat er speelde in mijn leven bij elke quilt. Maar nog veel leuker is het om quilts weg te geven.

Ik weet nog dat ik voor de eerste keer een quilt weggaf. Ik heb zelf geen kinderen, maar mijn zus heeft twee kleintjes. Toen ze in verwachting was van de oudste, heb ik mijn eerste babyquilt gemaakt. Wat was dat leuk om te doen! Ik had haar gevraagd welke kleuren ze graag wilde en ze vertelde toen dat ze de babykamer in een Nijntje thema wilden inrichten. Op internet vond ik Nijntje stof van 100% katoen en ik maakte eenontwerp waarvan ik zeker wist dat ik het op tijd klaar kon krijgen.  

Eerlijk gezegd kon ik niet wachten tot mijn nichtje geboren werd. Al een paar weken eerder gaf ik de quilt aan mijn zus en zwager. Ze waren er erg blij mee. Niet alleen omdat ik het zelf had gemaakt en zij daar de waarde van in zagen, maar ook omdat een quilt gewoon ontzettend handig is. Ze hebben hem inmiddels als deken, speelkleed, boxkleed en sprei gebruikt.  Weet jij al voor wie jij een quilt wilt gaan maken? 

Klik hier om je in te schrijven.