Kerstquilt

Ik had mezelf zo voorgenomen om voorlopig niet met iets nieuws te beginnen. Ik heb nog allemaal mooie werkjes liggen, dus ik heb nog genoeg te doen. Maar ik had zo’n zin om iets moois voor de kerst te maken…

Ik had nog een patroon van Lynette Anderson liggen. Op haar site heeft ze allerlei leuke, gratis patronen staan, waaronder een paar kerstquilts. Ik was meteen verliefd op het rendier met zijn scheve poten van de quilt Christmas Wishes.

Kerstquilt voorbereiden

En dus ging ik op zoek naar leuke stofjes die ik voor een kerstquiltje kon gebruiken. Rood, groen en beige zijn de hoofdkleuren die ik heb gekozen. De hele middag was ik bezig met knippen en plakken om de applicaties voor te bereiden.

Kerstquilt voorbereiden

En aan het einde van de middag was dit het resultaat:

Kerstquilt voorbereiden

Nu nog de ramen en de deur in het huisje voorbereiden en dan kan ik de applicaties gaan vastnaaien. Dat ga ik met de hand doen.

Het ontwerp van Lynette Anderson is 78″ x 84″ (oftewel 1.98 x 2.13 meter). Dat is mij veel te groot. Ik maak alleen het middenstuk met een randje eromheen. Ik ben benieuwd of het me lukt om hem voor de kerst af te krijgen. Zo niet, niet getreurd. Dan mag hij volgend jaar aan de muur!

One Response so far.

  1. Kath schreef:

    Wat leuk!! Gaat vast wel lukken om hem voor de Kerst af te hebben. Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *