artquilten

 

Na alle drukte van de afgelopen maanden had ik ontzettend veel zin om weer eens lekker vrij te werken. Nieuwe dingen proberen. Ik werk maak meestal traditionele quilts, maar de laatste tijd heb ik steeds meer zin in art quilten. Ik heb dan ook al mijn stoffen uit de kast getrokken en gekeken wat ik ermee kon gaan doen.

Ik had nog wat zelfgeverfde stoffen liggen. Eén daarvan wilde ik als basis gebruiken. Daarna ging ik stoffen erbij zoeken. Mijn bakken met restjes kwamen goed van pas.

Ik speelde met de kleuren en stoffen. Ik vond het een leuk idee om broderie perse te gebruiken. Dat is een klassieke techniek om bloemmotieven uit stof te knippen en vervolgens weer vast te naaien. Maar de kleurencombinatie hieronder deed het niet voor mij.

 

Spelen met kleuren

 

In de foto hieronder begon het er al iets meer op te lijken, maar ik was nog niet tevreden. En dus ging ik verder met schuiven en combineren.

 

Spelen met kleuren

 

Uiteindelijk was ik tevreden met de combinatie van stoffen en kleuren.

 

Spelen met kleuren

 

Maar ik vond dat het geheel nog wel een paar extra accentjes konden gebruiken. En dus besloot ik met de hand wat grof borduurwerk toe te voegen.

 

Art quilten

 

Dat was ontzettend leuk om te doen!

 

Art quilten

 

Ik weet zeker dat ik veel vaker borduurwerk ga gebruiken in mijn quilts. Het handwerk geeft een mooie nonchalante look doordat het niet zo perfect is als met de naaimachine.

 

Art quilten

 

Het quiltje is gesandwicht. Nu kan ik gaan bedenken hoe ik het ga doorquilten. Wordt vervolgd…

Art quilten

14 gedachten over “Art quilten

 • januari 27, 2018 om 8:20 am
  Permalink

  Leuk dat grof borduurwerk. Ben benieuwd naar je doorquiltvpatroon,

  Beantwoorden
 • januari 27, 2018 om 8:52 am
  Permalink

  Wat een mooie kleurtjes bij elkaar, ik vroeg me af, heb je de stofjes er eerst opgenaaid en daarna de achterkantjes of eerst 3 lagen en dan erop naaien/ borduren. Groetjes Riny

  Beantwoorden
  • januari 27, 2018 om 5:54 pm
   Permalink

   Dankjewel Riny!
   Het kan allebei. Officieel zou je eerst alles moeten vastnaaien en daarna pas de vulling erachter, maar ik vond het makkelijker om het in één keer te doen. En omdat dit toch vrij werk is, heb ik me lekker niets aangetrokken van hoe het hoort.

   Beantwoorden
 • januari 27, 2018 om 9:09 am
  Permalink

  Wat leuk om te zien waar je mee bezig bent en wat heb je er veel plezier in.
  Het brengt me op andere ideeën en stoffen verven is ook weer zo’n één. Heel vroeger veel gedaan maar nu heb ik meer tijd.
  Dank voor je inspiratie☺

  Beantwoorden
  • januari 27, 2018 om 5:55 pm
   Permalink

   Leuk om te horen Len! Het is inderdaad erg leuk om zelf stoffen te verven. Een tijdje terug heb ik het in een cursus gedaan en ik ben zeker van plan om het vaker te doen. Alvast veel plezier ermee!

   Beantwoorden
 • januari 27, 2018 om 1:40 pm
  Permalink

  Hoi marlies,
  Ik vind het leuk om op deze manier bevestiging te krijgen dat je zoo ook kun quilten!! Ik hou ook van NET iets anders als alleen maar traditioneel. En dat combineren maakt het zo leuk! Heel leuk gedaan!!
  groetjes Esther Eleveld-Aurik

  Beantwoorden
  • januari 27, 2018 om 5:56 pm
   Permalink

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie Esther! Eigenlijk kan natuurlijk alles met quilten. Alles wat uit drie lagen bestaat (voorkantstof, tussenvulling en achterkantstof) mag een quilt genoemd worden. Ik houd van zowel traditioneel quilten als van dit vrijere werken. Ik ben benieuwd of jij het ook gaat proberen.

   Beantwoorden
 • januari 27, 2018 om 7:27 pm
  Permalink

  In een woord prachtig !Heel heel mooie kleuren combinatie !

  Beantwoorden
 • januari 29, 2018 om 6:58 pm
  Permalink

  Heel erg leuk om te zien Marlies, hoe je zoiets opbouwt. Lijkt me ook wel wat.
  Het “schuiven” met de stoffen geeft me plezier. Eerst maar eens verder met
  de lessen die de afgelopen tijd zijn blijven liggen. Bedankt.

  Beantwoorden
  • januari 30, 2018 om 11:35 am
   Permalink

   Ja, dit is weer een hele andere manier van werken dan je in de cursus leert hè? Maar ook erg leuk inderdaad!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *