Dive deep quilt

Misschien heb je op mijn Facebookpagina het filmpje gezien waarin ik liet zien dat ik aan het spelen was met textielverf. Ik word zo blij van het spelen met de kleuren. Steeds nieuwe dingen en effecten uitproberen.  Het is zo leuk om te zien wat er ontstaat, soms is het bijna magisch.  De ene keer gebeurt er iets moois en soms ook helemaal niet. Maar dat is niet erg. Het leukste is om gewoon weer iets nieuws te proberen en af te wachten wat er zal ontstaan. Hoe meer ik probeer, hoe meer ideeën ik krijg.

Maar uiteindelijk wil ik er natuurlijk ook wat moois van maken. Die mooie bewerkte stofjes verdienen het om het daglicht te zien in plaats van in een donkere la te verdwijnen. En dus heb ik een canvas gepakt en ben ik wat gaan uitproberen.

Ik begon met het plaatsen van de stofjes in willekeurige volgorde op het canvas. Ik had er quiltvulling op gespannen zodat alles goed bleef plakken.

Stoffen met textielverf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was veel te druk, dus ik probeerde wat anders. Allemaal blauwachtige achtergronden. Misschien zou dat beter zijn.

Stoffen met textielverf

 

 

E

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nee, niet echt. Maar er viel me wel iets anders op. De fellere blauw-groene stof haalde de kleuren van het gekleurde stuk mooi naar voren. Ik besloot daarop voort te borduren en wat fel geel toe te voegen voor wat tegenwicht.

Stoffen met textielverf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar dat vond ik weer veel te druk. De felgele stof trok veel te veel aandacht naar zich toe.  Wat ik mooi vond was deze combinatie van het diepe blauw/groen met de felle kleurtjes. Daar werd ik helemaal blij van.

Stofschilderij maken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat zou er nog meer mogelijk zijn? Zou het mooi zijn om de gekleurde stof een kwartslag te draaien?

Stofschilderij maken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja! Nog mooier. Maar was het niet wat kaal? Zou ik niet toch een klein beetje geel moeten toevoegen?

Stofschilderij maken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nee, nog steeds te fel.

Na nog wat uitproberen met verschillende stofjes vond ik een goede  stof die niet te fel was en qua kleur goed paste.

Dit is hem uiteindelijk geworden, mijn Dive deep quilt:

Dive deep quilt

 

Hieronder nog een foto van het zij aanzicht, zodat je het volume van de gekleurde stof goed kunt zien.

Dive deep quilt zij aanzicht

 

 

Zoals op Facebook al aangekondigd wil ik hier een workshop over gaan maken. Over de verschillende effecten die je met textielverf kunt bereiken. In deze workshop kun je stofjes op verschillende manier bewerken en er een schilderijtje of quiltje van maken. Wil je meer informatie hierover? Stuur me dan even een mailtje naar info@marliesmansveld.nl Dan houd ik je op de hoogte.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *