Magische quilt inspiratie

Magische quilt - Quiltinspiratie

Een tijdje terug liet ik je de quilttop van mijn nieuwe versie van de Magische quilt zien.

Inmiddels is hij ook doorgequilt.

Quiltwerk magische quilt - Marlies Mansveld

Met de hoge temperaturen van de afgelopen weken was het een warme klus. Vooral het sandwichen vond ik een hele klus ondanks het geringe formaat van de quilt. Natuurlijk had dat er niets mee te maken dat ik een dag had uitgekozen dat het meer dan 30 graden was. ;-)

Warm na sandwichen - Marlies Mansveld

Ik heb gekozen voor een all-over patroon met een variant op het spriralen patroon. Een all-overpatroon betekent dat je de hele quilt doorquilt met hetzelfde quiltpatroon.

Echo spiralen quiltpatroon - Marlies Mansveld

De bies moet nog verder afgewerkt worden, daarna is hij helemaal klaar.

Afwerkbies aannaaien - Marlies Mansveld

Aan de achterkant heb ik een ophangtunnel gemaakt zodat ik hem kan ophangen als ik dat wil.

Eerlijk gezegd weet ik nog niet precies of ik dat wil.

Ophangtunnel quilt - Marlies Mansveld

Sinds een aantal maanden gebruik ik regelmatig een leesbril bij werk achter de computer.

En nu heb ik hem dus ook al nodig bij het quilten.

Leesbril bij quilten- Marlies Mansveld

Hieronder nog een close-up van het quiltwerk, omdat het zo leuk is.

Quiltwerk spiralen - Marlies Mansveld

Meestal kies ik voor verschillende quiltpatronen in een quilt. Ik probeer dan vaak om met de quiltpatronen een soort tweede dimensie te maken door het patroon aan te passen aan de quilt.

Een all-over patroon is handig omdat het snel is. Je hoeft niet lang na te denken over het quiltpatroon. Toch moet je wel een aantal dingen weten voor je eraan begint.

Zou jij het leuk vinden om meer te leren over het doorquilten van een quilt met je naaimachine met een all-over patroon?

18 Responses so far.

 1. Silvia Van Moorsel schreef:

  Het ziet er prachtig uit
  Hoop dat het mij ook zo gaat lukken

 2. Anita schreef:

  Ja dat lijkt me wel wat

 3. rina kremers schreef:

  Heel mooi geworden,,!!

 4. Sandravanluijk schreef:

  Ja graag, ik heb hier vier, redelijk drukke tops hangen waarbij ik niet weet hoe aan te pakken

 5. Cunera schreef:

  Marlies,
  Wat een werk zeg, en netjes gemaakt. Leuk als tafelkleed bij dat fruit. Ziet er fleurig uit zo.
  Een kroon op je werk.

  Een site kan ik niet invullen, die is vorig jaar opgeheven. Het was een voetreflexsite. Maar wie weet wat de toekomst nog brengt met mijn Quilten. Ik heb gezegd toen ik met Quilten begon dat ik wel 100 jaar moet worden wil ik alles maken wat in mijn hoofd zit. Nog 39 jaar te gaan dan!
  Snel weer even oefenen dus.

  Groetjes en succes met het lesgeven.

 6. Vandenberk Ingrid schreef:

  Dag Marlies,
  Weer een prachtstuk dat je aan je collectie kan toevoegen. Ik heb mijn eerste patchwork bijna klaar en kan nu starten met de cursus quilten uit vrije hand. Zowel het patchwork als het quilten vind ik verschrikkelijk moeilijk. Ik heb problemen met het snijden van de stof, het mooi recht en gelijk naaien en het quilten zal ook nog wel problemen geven. Maar ik geef niet op. Ik wil gewoon alles leren!!!

 7. Betty schreef:

  Fantastisch mooi! Voor mij weer een reden om extra mijn best te doen met de lessen!

 8. Anny Boon schreef:

  Hij is leuk geworden en ook de spiralen zijn mooi. Ik ga eraan beginnen en gebruik felle stofjes voor een kinderquiltje. Gr Anny Boon.

 9. Els Diepenbroek schreef:

  Dat xiet er mooi uit.
  Ik dezelfde altijd verschillende patronen maar dit is ook mooi

 10. Ria de Waard schreef:

  Hij is heel leuk geworden. Ik ga hem beslist een keer maken. Ik denk met kinderstofjes voor de regenboogboom. En dan ook doorquilten maar dat moet nog even wachten, eerst nog meer oefenen (en als het minder warm is) . Ben nu in mijn caravan jn Vorden ( hele seizoen)

 11. Johanna Scholte schreef:

  Ja dat lijkt mij leuk. Ik doe de cursus quilten uit de vrije hand dus misschien kun je daar een patroon van gebruiken. Vraag me af waar je begint in het midden of boven of onder..

 12. annie braad schreef:

  Ik ga hem maken zin in word een sprei voor onze kleindochter

 13. Miriam Vandendriessche schreef:

  Hallo Marlies. Het zou me wel interesseren. Maar ik heb nu pas een machine gekocht waarmee ik kan quilten en moet nog 4 maanden werken vooraleer ik op pensioen kan gaan. Dus ik moet nog veel leren. Maar als er een pdf bestand komt dat je kan downloaden zal ik het zeker doen. Je levert fantastisch werk !

 14. Martine Lakerveld schreef:

  Lijkt me heel interessant

 15. Lida schreef:

  Doorquilten moet ik nog leren want bij mij schiet het van hot naar her als je begrijpt wat ik bedoel

 16. Ria de Waard-Bode schreef:

  Hij is zo mooi geworden. Ik wil hem graag maken. Kun je mij zeggen hoe ik het patroon kan bestellen?

 17. Monique Simons schreef:

  Hij is weer prachtig geworden. Ik ben benieuwd hoeveel uur het patchwork, het doorquilten en het afwerken gekost hebben.

 18. Grace Borger schreef:

  Hallo Marlies,
  De quilt is mooi geworden. Ik ga ook proberen of die spiraal patroon er op kan krijgen. Mijn quilt is redelijk geworden, maar ik zal deze methode niet veel gebruiken. Ik vind het moeilijk om alle punten mooi aansluitend te krijgen. Het is me uiteindelijk wel redelijk gelukt. Een ervaring rijker. Ik heb geen facebook, dus geef ik op deze manier een reactie.
  Fijne dag en succes
  Groetjes Grace

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *