Babyquilt

door | jan 3, 2015 | Inspiratie | 0 Reacties

De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met de zijblokken van de babyquilt.

Broderie perse

Zoals je in het ontwerp hieronder kunt zien komen de lange kanten van de zijblokken aan de zijkant van de quilt. Daarom is het belangrijk dat deze kanten recht van draad zijn, anders is de kans groot dat de zijkanten gaan lubberen. (In de blogpost over draadrichting kun je hier meer over lezen.)

Ontwerp babyquilt

De doorsnee van één zijkant blok (inclusief naadtoeslag) was precies 7 inch. Daarom heb ik eerst stroken van 7 inch gesneden die recht van draad waren en daarna met behulp van de 45 graden lijn op mijn liniaal de driehoeken gesneden.
Misschien valt je ook op dat ik mijn zijkantblokken anders maak dan in het oorspronkelijke ontwerp. In plaats van de geappliceerde bloemen uit het ontwerp, heb ik bloemen uit de stof geknipt die ik appliceer. Deze techniek wordt ook wel broderie perse genoemd.
De bloemetjes had ik al geknipt nadat ik er vliesofix achter had gestreken, dus ik kon ze heel snel op de blokken plakken/strijken.

Broderie perse bloemetjes

Daarna afwerken met een festonsteek op de naaimachine in contrastrerend garen. en de eerste bloemetjes hangen!

Babyquilt

(Wat je op de foto niet kunt zien is dat ik de uiteindes van het garen nog moet afwerken. Elk bloemetje moet apart aan- en afgehecht worden, dus dat wordt een leuk klusje voor op de bank bij de tv…)

volg je mij al op social media?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo een mailtje met de de link naar het e-book.