fbpx

Dancing Spirals quilt
 
 
De Dancing Spirals quilt is af. Deze quilt heb ik gemaakt met een hele leuke improvisatietechniek. Het maken van een quilt met improvisatie techniek is weer heel anders dan traditioneel patchwork. Het heeft allebei zijn charme natuurlijk, maar ik merk dat ik de vrijheid van het improviseren leuk vind.
 
Dancing Spirals quilt
 
Dat gevoel van vrijheid is iets bijzonders bij quilten. Het is zo makkelijk om te focussen op de perfectie. Te letten op alles wat niet goed gaat. Terwijl het juist om het plezier zou moeten gaan.
 
Dancing Spirals quilt - afwerkbies
 
Door te focussen op perfectie, leg je jezelf druk op. Ik ken het maar al te goed.
 
Dancing Spirals quilt
 
Ik ben wel eens begonnen aan een quilt die ik wilde insturen voor een tentoonstelling. Daarbij vond ik het zo belangrijk om te laten zien wat ik kon, dat ik mezelf helemaal zenuwachtig maakte. Ik ben er al snel mee gestopt. Ik vond het helemaal niet leuk meer op die manier. Daardoor heb ik nog nooit een quilt ingestuurd voor een tentoonstelling
 

 
Nu ik zelf cursussen geef, geldt het nog sterker. Stel je voor dat iemand een foutje in één van mijn quilts ziet?
 
Dancing Spirals quilt
 
Ik weet natuurlijk wel dat het onvermijdelijk is. Als je iets met de hand maakt, is perfectie onmogelijk. Alleen computergestuurde machines kunnen perfectie leveren. Dat is juist de charme van handwerk!
 
Dancing Spirals quilt
 
 
Dus probeer ik meer en meer te accepteren dat ik geen perfecte quilts maak. Dat het niets uitmaakt. Dat het gaat om het plezier dat ik eraan beleef om ze te maken.
 
Dancing Spirals quilt - detail
 
Dat dit plezier terug te zien is in de quilt en dat ik daarmee weer andere mensen kan inspireren. Misschien wel juist door te laten zien dat het allemaal niet perfect hoeft. Lang leve de imperfectie!
 
Dancing Spirals quilt - detail
 
De improvisatie techniek die ik in deze quilt gebruikte, zorgde ervoor dat ik heel erg kon focussen op het plezier.
 
Dancing Spirals quilt
 
De quilt was ontzettend leuk om te maken. Van te voren was het een verassing hoe hij precies zou worden. Dat vind ik zo leuk! Om te zien wat er langzamerhand ontstaat als ik bezig ben.
 

 
Eindelijk heb ik besloten de stoute schoenen aan te trekken en heb ik mijn quilt ingestuurd voor de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde. Als hij wordt geselecteerd mag iedereen mijn niet perfecte quilt daar bekijken. Iedereen mag er iets van vinden. Mooi of lelijk? Wat maakt het eigenlijk uit? Ik heb heel veel plezier gehad in het maakproces. Zelf houd ik er ontzettend van om quilts van andere mensen te bekijken. Dus we gaan ervoor…
 
Dancing Spirals quilt
 
Herken je dat gevoel van druk die je jezelf oplegt? Heb jij ook weleens het idee dat je jezelf tegenhoudt door alle eisen die je aan jezelf stelt? Laat het me weten in de reacties.
 
Dancing Spirals quilt - detail
 
Zou jij deze vrije improvisatie techniek ook willen leren? Ik geef er een gratis online workshop over. Je kunt met de link hieronder een datum uitkiezen waarop je erbij wilt zijn. In de workshop kun je mij op je computer of op een ander apparaat zien en horen. Ik kan jou niet zien en horen, maar je kunt wel vragen intypen.
Het is een workshop voor beginners. Iedereen kan dit leren. Heb je zin om erbij te zijn?
Klik hier om te kijken op welke datum jij de online workshop zou willen doen. 
 
 

 

 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo een mailtje met de de link naar het e-book.