Samplerquilt De Online Quiltcursus

 

De Online Quiltcursus: Online leren quilten op jouw moment, als jij tijd hebt, maar wel met persoonlijke begeleiding.

 

Ken je dat? Je bent helemaal enthousiast. Je gaat een quilt maken! Superleuk natuurlijk, alleen als je ermee aan de slag gaat, blijkt dat het allemaal toch net wat lastiger is dan het in eerste instantie lijkt. Hoe kan het toch dat het in filmpjes op internet allemaal zo makkelijk gaat en dat jij zo moet worstelen om alles goed passend te krijgen? Toen ik begon met quilten ben ik het gewoon zelf gaan doen. Ik had nog geen cursus gevolgd, maar ik had ervaring met het naaien van kleding. Ik dacht dat ik het wel even zou doen. Dat had als gevolg dat ik allerlei fouten ging maken die achteraf niet nodig waren. Mijn blokjes kregen niet allemaal dezelfde maat, waardoor het geheel niet in elkaar paste. Mijn blokken waren schots en scheef en ik begreep maar niet hoe dit kwam.  

Ik had het quilten bijna opgegeven. Echt! Ik had er helemaal geen zin meer in. De blokken lagen in een (schots en scheve) stapel in de kast. Als ik er per ongeluk naar keek, omdat ik in de kast moest zijn, voelde ik me naar. Weer een hobby die mislukte. Nog steeds vond ik quilts ontzettend mooi, maar ik dacht dat het niet voor mij was weggelegd. Ik dacht dat ik het niet kon. Dat zou echt jammer zijn geweest, want het quilten heeft mijn leven zo ontzettend verrijkt!

Op een gegeven moment heb ik die schotse en scheve blokjes  er toch weer bijgepakt. Ik vond het zo jammer van die mooie stoffen en al het werk dat ik er al aan had besteed! Op dat moment besloot ik me te gaan verdiepen in wat er nou precies fout ging bij het quilten. Ik denk dat ik zo’n beetje elk quiltfilmpje op internet heb bekeken in die tijd en alles wat los en vast zat over quilten heb gelezen. Ik deed verschillende online cursussen en heb een aantal workshops gedaan.

En ik heb de geheimen ontdekt! Ik heb uit alle informatie die ik heb verzameld een methode ontwikkeld, waardoor ik sindsdien niet meer zoveel gedoe heb als ik patchwork naai. Geen gezeur meer met naden die niet goed passen. En het mooiste is dat ik er nu echt plezier in heb!  En ik wil mijn geheimen graag met jou delen in De Online Quiltcursus.

 

Beginnersquilt

 

Stel je eens voor dat jij ook van die mooie gekleurde quilts kunt maken. Dat jij je creativiteit kwijt kunt in prachtige quilts. Dat jij je creativiteit door het quilten verder kunt ontwikkelen.  

En stel je eens voor dat je een quilt maakt voor iemand van wie je houdt. Hoe je al jouw liefde voor iemand in een quilt kunt leggen. In een quilt die iemand altijd kan bewaren, zelfs als jij er later misschien niet meer bent.  

Om een quilt te maken waar je lang van kunt genieten, is het belangrijk om de techniek van het naaien van patchwork en het quilten te beheersen. Het zou zo jammer zijn als je veel tijd en energie in je quilt hebt gestopt en dat de naden dan toch gaan loslaten. Of dat hij gewoon niet zo mooi wordt als jij wilt.  

Natuurlijk hoeft iets wat jij maakt niet perfect te zijn. Het geeft juist charme aan iets dat zelfgemaakt is als er een paar foutjes in zitten. Maar het is natuurlijk wel fijn als hij goed in elkaar zit en als je dit kunt doen zonder al teveel gedoe.

 

Pin wheel blok voor De Online Quiltcursus

Want waarom zou je eigenlijk willen leren quilten? Wat wil je gaan maken? 

 • Wil je mooie quilts maken voor de mensen van wie je houdt? 
 • Wil je de techniek leren om probleemloos en zonder frustratie mooie quilts te maken? 
 • Wil je leren hoe je jouw eigen quilts kunt ontwerpen? 
 • Wil je jouw eigen creativiteit verder ontwikkelen? 

 

Variable star blok voor De Online Quiltcursus

Ik ga je in De online quiltcursus het volgende leren: 

 • Na het volgen van deze lessen kun je probleemloos patchwork naaien met de naaimachine.  
 • Ik ga je uitleggen hoe je zelf blokken kunt gaan ontwerpen. Ook als je niet goed bent in tekenen of bang bent dat je niet creatief genoeg bent, kun je dit leren.  
 • Uitgebreide lessen met uitleg over hoe je de quilt kunt doorquilten op de naaimachine met heel veel verschillende quiltpatronen.
 • Ik leer je van A tot Z hoe je een quilt maakt. Van het kiezen van de kleuren en het ontwerp tot het aanzetten van de afwerkbies aan jouw eigen quilt.  

Met andere woorden: 

 • Over een half jaar heb je een mooie quilt gemaakt die op mijn voorbeeld kan lijken of waar je helemaal je eigen draai aan hebt gegeven. 
 • Je weet hoe je zelf kunt ontwerpen, dus je hebt waarschijnlijk al een heleboel ideeën voor nieuwe quilts.  
 • Je hebt heel veel ideeën over hoe je jouw quilts kunt doorquilten.
 • Je kent alle technieken die ik ook ken, dus je kunt jouw ideeën probleemloos gaan uitvoeren. 

Dit is een foto van de hele quilt waarin je duidelijk kunt zien hoe de blokken eruit zien die ik je ga leren. In totaal ga ik je acht verschillende blokken leren en daarnaast leer ik je hoe je zelf blokken kunt gaan ontwerpen.

 

Samplerquilt De Online Quiltcursus

 

Misschien denk je nu dat het ontwerpen veel te moeilijk is voor jou. Dat je eigenlijk gewoon wilt leren hoe je mijn quilt kunt namaken. Dat kan! Je kunt het net zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Maar het leuke is dat ik je handvaten ga geven waardoor je zult ontdekken dat ontwerpen helemaal niet moeilijk is. Je hoeft er niet mooi voor te kunnen tekenen. Ik ga je leren over kleurgebruik en het combineren van verschillende quiltblokken. En door de geleerde technieken weet je vanzelf hoe je een eigen blok kunt ontwerpen.  

Ik was vroeger altijd een beetje jaloers op mensen die ontzettend creatief waren. Ik wilde ook wel graag mooi kunnen schilderen of ontwerpen. Het leek me zo geweldig om een creatief leven te kunnen leiden! Ik heb allerlei hobby’s geprobeerd, van sieraden maken en edelsmeden, kleding naaien, haken, breien, kaas maken tot het schrijven van romans. Nooit was ik echt tevreden over het resultaat.

Tot ik het quilten ontdekte.

Nadat ik de technieken had geleerd om zonder problemen patchwork te naaien, ontdekte ik nog iets. Hoe ontzettend leuk het is om je eigen ontwerp te maken. En dat dit helemaal niet moeilijk is! Ik ontdekte hierdoor dat ik eigenlijk heel creatief ben. Sindsdien ben ik niet meer jaloers op andere mensen die mooie dingen maken. Ik kan dan misschien niet schilderen of beeldhouwen, maar ik kan wel prachtige quilts maken.  

En dat gun ik jou ook zo! Omdat ik het jou ook zo gun om ook te ontdekken hoe je mooie quilts kunt maken, heb ik het ontwerp deel opgenomen in deze quiltcursus. Ik geef je handvaten waardoor je ontdekt dat jij ook heel makkelijk je eigen prachtige ontwerp maakt! 

 

Monkey wrench blok voor De Online Quiltcursus

Quilten uit de vrije hand

Het doorquilten van een quilt is iets waar veel beginnende quilters best tegenop kunnen zien. In de cursus wordt hier natuurlijk uitgebreid aandacht aan besteed.

Voor elk blok krijg je een idee om het door te quilten met een uitgebreide (video)uitleg om het zelf te doen. Natuurlijk kun je het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Je krijgt door al deze verschillende patronen meteen heel veel ideeën over hoe je jouw volgende quilts kunt door quilten.

 

Samplerquilt De Online Quiltcursus

 

Het verhaal van Helen

Veel cursisten die beginnen met De Online Quiltcursus zijn best een beetje onzeker. Ze vragen zich af of quilten niet te moeilijk voor ze is.

Mijn allereerste klant voor De Online Quiltcursus was Helen. Doordat ze de allereerste was die zich inschreef heeft ze een speciaal plekje in mijn hart.
Ze had al veel ervaring met het naaien van kleding, maar quilts maken had ze nog nooit gedaan. Het leek haar altijd al leuk en haar naaimachine was er eigenlijk voor gemaakt (ze heeft een Pfaff Ambition Essential). 
Toch had ze heel veel twijfels voor ze zich inschreef. Door degene die haar naailes gaf was haar namelijk weleens verteld dat ze twijfelde of Helen wel zou kunnen leren quilten. 

Ze liet zich niet kennen en ging superenthousiast aan de slag. Toen ik haar na ongeveer anderhalve maand vroeg hoe het ging, vroeg ze of het allemaal niet wat sneller kon. Eén les per maand ging haar eigenlijk te langzaam.:)
Vaak was ze de eerste in de Facebookgroep die haar nieuwe blok liet zien als er weer een nieuwe les online was gekomen. 

Wanneer ik een extra workshop gaf, maakte ze meteen enthousiast gebruik van de gelegenheid. Misschien heb je zelf ook wel eens de workshop over de Magische quilt gezien? Helen maakte daar dit mooie boxkleed mee:

Boxkleed van Helen

Toen ik naast de quiltcursus een applicatiecursus maakte, deed ze ook daar enthousiast aan mee. Ze wilde alles leren. 
In het begin vond ze het allemaal best lastig, maar het is zo mooi om haar ontwikkeling te zien! Ze ging gewoon dapper door en intussen maakt ze de mooiste dingen!

Zo liet ze laatst een dekentje zien dat ze even voor één van haar kleinkinderen had gemaakt. Dat doet ze nu zo even tussen neus en lippen door!
Hieronder kun je hem zien.

babydekentje

Kun je je voorstellen dat ik trots op haar ben? Helen heeft er echt voor gekozen om ondanks wat anderen tegen haar zeiden, te gaan doen wat ze leuk vond. Ze wilde graag leren quilten en nu maakt ze de ene na de andere mooie quilt. Ze maakt prachtige applicaties en de foto’s die ik hierboven heb laten zien dekken nog lang niet alles wat ze in de afgelopen maanden heeft gemaakt.

 

Dit is wat cursisten over mijn online lessen zeggen

“Ik heb al veel cursussen gedaan maar ik vind echt dat jij t duidelijkst heb uitgelegd van allemaal.”

“Fijne manier van les geven. Alles is bespreekbaar en niet alleen volgens de regels werken. Toegankelijk voor beginners.”

“Leuk om er mee bezig te zijn op deze manier. Ik leer allerlei “kneepjes van het vak”. Je enthousiasme werkt heel aanstekelijk.
wat mij betreft mogen het ook 2 lessen per maand zijn:)”

“Complimenten voor je lessen, ze zijn fantastisch. ”

“Je brengt de materie op een toegankelijke manier en hele handige en duidelijke filmpjes. Complimenten!”

 

quilten

Begeleiding

In de besloten Facebookgroep van De Online Quiltcursus kun je al je vragen aan me stellen en ik probeer daar altijd zo snel mogelijk antwoord op te geven. Mijn cursisten geven aan dat ze dat prettig vinden. Wanneer ze even vastlopen probeer ik ze zo snel mogelijk verder te helpen. Uiteraard stellen cursisten vragen over de lessen waar ze mee bezig zijn, maar daarnaast vind ik het ook altijd leuk om mee te denken over andere quiltprojecten die ze willen maken. Wanneer ze dan tegen iets aanlopen kan ik ze daar ook bij helpen.

 

 

Lestempo – maak in een half jaar je eigen quilt

Wanneer je meedoet met De Online Quiltcursus kun je de lessen doen op het moment dat het jou het beste uitkomt en in je eigen tempo. Toch merk ik dat het voor cursisten prettig is om een bepaalde structuur aangereikt te krijgen. Daarom krijg je twee keer per maand een mailtje met een nieuwe les. In totaal zijn er twaalf lessen, dus je hebt dan na een half jaar jouw quilt gemaakt.

Het is erg leuk om in de groep een beetje gelijk op te gaan. Dan kun je van elkaar zien hoe de blokken zijn geworden en waar je tegen aan loopt. Dat lestempo is niet verplicht om bij te houden. Als je liever sneller of langzamer wilt werken ben je daar natuurlijk helemaal vrij in. Alle lessen zijn meteen beschikbaar.

 

Samplerquilt De Online Quiltcursus

 

Hoe kun je je opgeven voor De Online Quiltcursus?

De investering voor De Online Quiltcursus is normaal gesproken € 347, maar er is nu een kortingsactie. Wanneer jij je aanmeldt voor 8 oktober 2018 krijg je een korting van € 52. Je kunt nu meedoen voor € 295 .

Ik wil me aanmelden voor De Online Quiltcursus

En omdat ik begrijp dit niet iedereen dat bedrag op de plank heeft liggen, mag je ook in zes keer te betalen. Er wordt dan zes maanden lang een vast bedrag geïncasseerd rond de 24e van de maand.

Normaal gesproken is het  € 63 per maand (6 maanden), maar je kunt nu met korting meedoen voor € 55 per maand. Deze actie loopt t/m 7 oktober 2018.

Ik wil me aanmelden voor De Online Quiltcursus en per maand betalen

 

Wanneer jij je voor De Online Quiltcursus inschrijft krijg je een paar hele bijzondere bonussen:

Bonus 1: Maak je eigen applicaties

Deze cursus over het maken en ontwerpen van applicaties kost normaal € 67. Je krijgt hem nu helemaal gratis wanneer je je inschrijft voor De Online Quiltcursus.

Applicatie vastnaaien

Wil jij leren hoe je jouw eigen unieke applicaties kunt maken? Niet langer van patroon werken, maar je eigen ding bedenken?

Als je een beetje op mij lijkt, dan denk je nu dat jij dat niet kunt. Dat je heel goed moet kunnen tekenen of dat jij hier gewoon niet creatief genoeg voor bent. Dat heb ik zelf heel lang gedacht. Ik maakte dingen na die anderen gemaakt hadden. Ik deed inspiratie op van internet en maakte er dan mijn eigen ding van door de kleuren aan te passen of het allemaal net iets anders te doen. Maar ik wilde zo graag echt unieke dingen kunnen maken. Iets wat nog niemand anders gemaakt had. Heel lang dacht ik dat ik dat uit mijn hoofd moest zetten. Wat ik zelf bedacht zou nooit zo mooi worden als wat andere mensen. Ik was nou eenmaal niet zo getalenteerd. Veel te lang heb ik mezelf op die manier voor de gek gehouden.

Tot een tijd geleden. Ik ontdekte hoe ik op een simpele manier zelf kon ontwerpen zonder dat ik ingewikkelde tekeningen hoefde te maken. Met deze methode maakte ik het ene na het andere ontwerp en het werd echt mooi! Ik kreeg complimenten en het leuke was dat ik steeds meer nieuwe ideeën kreeg. Doordat ik zo lekker bezig was, begon de creativiteit nog veel meer te stromen.

Wil jij dat ook? Wil jij niet alleen van patroon werken, maar ook je eigen dingen bedenken? Wil je simpele handvatten hoe je dat kunt gaan doen?

De cursus bestaat uit vier delen:

 • Uitleg over het maken van vliesofix applicaties
 • Uitleg over het vastnaaien van de applicaties met de naaimachine
 • Mijn unieke methode om zelf een originele applicatie te maken
 • Uitleg over creativiteit en veelvoorkomende blokkades

 

Bonus 2: Complete cursus over stofbewerking

Deze cursus is nieuw en nog niet eens te koop in de webshop. Je krijgt hem nu al als bonus cadeau bij De Online Quiltcursus. 

Je eigen stoffen verven is superleuk! Je kunt heerlijk kliederen en spelen en je krijgt prachtige resultaten. Natuurlijk zijn er al heel veel commerciële (kant en klare) stoffen te koop. Maar die gebruikt iedereen. Hoe leuk is het als je originele stoffen kunt gebruiken die niemand anders heeft? In de cursus leer je hoe je een mooi schilderij kunt maken van jouw eigen geverfde stoffen.

Stoffen bewerken met textielverf

De cursus bestaat uit drie lessen:

 • Stof bewerken met textielverf
 • Zelf stempels maken om patronen mee te maken op stof
 • Een schilderij maken met zelfgeverfde stoffen

 

 

Bonus 3: Leer probleemloos quilten uit de vrije hand

Let op: Deze cursus is niet los te koop en kun je alleen nu als bonus krijgen bij de online quiltcursus. De inhoud is gelijk aan de quiltchallenge uit januari 2018

In deze cursus leer je de basis van quilten uit de vrije hand:

 • Hoe je jouw machine kunt instellen voor quilten uit de vrije hand
 • Wat je ervoor nodig hebt
 • Meanderen
 • Paisleys quilten
 • Pebbles (kiezels) quilten
 • Spiralen quilten
 • Quiltpatronen combineren
 • Een simpele methode om je eigen quiltpatroon te bedenken en uit te voeren
 • Het afwerken van quiltsandwiches met een mooie quilt-as-you-go methode
 • Een video met een vraag en antwoord sessie waarin alle vragen over quilten uit de vrije hand worden beantwoord

 

Ik wil me aanmelden voor De Online Quiltcursus

Ik wil me aanmelden voor De Online Quiltcursus en per maand betalen

 

Het verhaal van Fé

Eén van de kleinkinderen van Fé werd geboren met een stofwisselingsziekte en lag daardoor lang in het ziekenhuis. Daar zag ze voor het eerst een droomdekentje. Ze ging bijna met pensioen en ze wist meteen wat ze in haar vrije tijd wilde doen: quilten!

Ze kocht een naaimachine, zocht wat op internet en deed mee met mijn online challenge over quilten uit de vrije hand. In januari 2018 ging ze van start met De Online Quiltcursus.

Dat ze de cursus kon gaan doen wanneer het haar uitkwam was voor haar ideaal. Haar dochter die zwanger was, woont in Ivoorkust. Daar wilde ze in februari naar toe. En ze wist ook al dat ze in september en oktober een lange vakantie zou gaan houden. Maar dat is allemaal geen probleem, omdat ze de lessen gewoon weer kan oppakken als zij er tijd en zin voor heeft.

Ze had dus nog nooit gequilt en pas net een naaimachine aangeschaft. Bij het eerste quiltblok was het wel even wennen voor haar. Alles was natuurlijk nieuw. Het uitzoeken van geschikte stof, het snijden met een rolmes, het naaien, en dan meteen een 1/4 inch patchwork zoom naaien! Gelukkig kon ik haar steeds verder helpen in de Facebookgroep en haar eerste blok lukte meteen heel goed.

Ze had de smaak goed te pakken en ging meteen aan de slag met een cadeautje voor haar nieuwe kleinzoon in Ivoorkust om af en toe eens aan Nederland te denken.
Hieronder kun je het zien. Het was haar eerste echte quiltje, gemaakt in Hollandse stoffen. Leuk hè?

Nadat ze terugkwam van haar dochter uit Ivoorkust pakte ze in maart het quilten weer enthousiast op. De gemiste lessen waren zo weer ingehaald.

Inmiddels zijn er al twee kleinkinderen geboren, dus ze kan zich van harte uitleven in het quilten voor de kleinkinderen. Ze deed ook meet met de applicatiecursus en begon aan nog meer cadeautjes voor de kleinkinderen, zoals de badcape hieronder.

En wat denk je van de leuke applicatie op het t-shirt?

Fé vindt zichzelf niet creatief mailde ze me laatst in een gezellige mail waarin ze vertelde waarmee ze bezig was. Geloof jij het? De manier waarop ze kleuren en stoffen combineert laten mij zien dat ze zeker wel creatief is. Ze heeft er alleen misschien nog niet zoveel mee gedaan tot nu toe.

Naast creatief is ze ook leergierig en dat helpt natuurlijk mee. Ze wil graag nog heel veel leren. Ze vindt het heerlijk om naar mooie quilts op internet te zoeken. En ze wil nog heel graag leren hoe je de patronen van blokken moet lezen en kan maken. Dat komt goed uit, want dat gaan we in De Online Quiltcursus allemaal nog behandelen.

Ik dacht dat ik één van de weinigen was die haar creativiteit pas laat ontdekte, maar ik merk dat er zoveel vrouwen zijn die zichzelf wat dat betreft onderschatten. Die gewend zijn om hard te werken, voor iedereen te zorgen en daarbij vergeten tijd voor zichzelf te maken. Die vergeten hoe belangrijk het is om leuke dingen te doen en creativiteit de ruimte te geven.

Doordat ik me er de laatste jaren in verdiept heb, weet ik nu dat iedereen creatief is. Wanneer je denkt dat je het niet bent, heb je er gewoon nog niet zoveel aandacht aan gegeven. Of misschien ben je wel veel te kritisch naar jezelf. Soms heb je anderen nodig die kunnen zien hoe bijzonder het is wat je maakt.

Wil jij dat ook ontdekken over jezelf?


Veelgestelde vragen

Wat voor materialen moet ik aanschaffen om mee te kunnen doen met De Online quiltcursus? 

 Je hebt niet alles meteen nodig, maar uiteindelijk is dit wat je nodig hebt:

 • Naaimachine
 • Patchworkvoetje voor jouw naaimachine
 • Liniaal, rolmes en snijmat
 • Stof van 100% katoen
 • Een naaimachinevoetje voor quilten uit de vrije hand
 • Een verlengtafel voor je naaimachine

Benodigde stof om de voorbeeldquilt te maken:

De hoeveelheid stof die je nodig hebt is afhankelijk van wat jij wilt. Je kunt de quilt bijvoorbeeld in twee kleuren maken of in heel veel kleuren. Hieronder geef ik de hoeveelheden van de kleuren die ik in het voorbeeld heb gebruikt.

 • 3 meter witte achtergrondstof
 • 0,75 meter roze
 • 0,75 meter lichtblauw
 • 0,75 meter donkerblauw
 • 0,75 meter lichtgroen (mint)
 • 2 meter randstof (blauw)

Wacht nog even met stof kopen! Wanneer jij je inschrijft voor De Online quiltcursus ga ik je hier meer informatie over geven, maar op basis van bovenstaande informatie weet je vast wat je kunt verwachten. Ik ga je uitdagen om jouw eigen kleuren te gaan kiezen en niet blindelings mijn voorbeeld na te maken. Natuurlijk ga ik je ook uitleggen hoe je mooie stoffen bij elkaar kunt zoeken.

 

Hoe groot wordt de quilt?

De voorbeeldquilt is 160 x 160 cm, maar je kunt hem ook groter of kleiner maken als je dat wilt. In de cursus leg ik je uit hoe je dat kunt doen.

 

Wat is het niveau van de cursus? Heb je quiltervaring nodig?

 Je hebt geen ervaring met quilten nodig om deze cursus te doen. Het is wel handig als je een beetje weet hoe jouw naaimachine werkt, hoewel je eigenlijk alleen recht hoeft te kunnen stikken.

 

Aan welke eisen moet mijn naaimachine voldoen?

Als je naaimachine recht kan stikken, kun je meedoen met deze cursus. Je hebt geen ingewikkelde instellingen of steken nodig om mee te kunnen doen.

 

Je hebt het steeds over zelf ontwerpen, maar ik weet niet of ik dat kan.

Ik kan me voorstellen dat je die vraag hebt. Ik heb zelf heel lang gedacht dat ik niet creatief was, maar ik heb ontdekt dat ik het veel te moeilijk maakte voor mezelf. In de cursus krijg je heel praktische handvaten om je eigen ontwerp te maken. Eigenlijk groei je er bijna vanzelf in. Als het werken met mooie gekleurde stoffen je aanspreekt, zul je dit vast heel leuk gaan vinden.

 

Handig zo’n online quiltcursus, maar wat nou als ik vragen heb of vastloop?

In de besloten Facebook groep kun je jouw vragen stellen. Ik probeer je zo snel mogelijk verder te helpen. Mijn cursisten waarderen dat erg. Ze hoeven niet een week lang te wachten zoals bij een gewone quiltles. Doordat we online contact hebben, kan ik iedereen snel verder helpen.

 

Ik weet niet of ik genoeg tijd heb om de quiltcursus te doen. 

Het voordeel van deze online cursus is dat je het op je eigen manier kunt doen. Misschien heb je het tijdelijk even druk met andere dingen? Dan kun je gewoon iets later starten. Ik had een cursist die in januari begon met de cursus, maar die al wist dat ze een lange reis naar Afrika ging maken om haar dochter daar te bezoeken. Ze heeft de lessen die ze in die periode mistte later ingehaald in haar eigen tempo.

 

Ik denk dat ik het gewoon zelf ga proberen met filmpjes van internet of boeken.

Zo ben ik zelf ook begonnen. Er was destijds veel minder online informatie beschikbaar en ik was niet in de gelegenheid om naar een gewone cursus te gaan. Het heeft me veel bloed, zweet en tranen gekost om te leren quilten en in het begin heb ik het bijltje er bijna bij neer gegooid. Het had niet veel gescheeld of mijn eerste quilt had nog steeds ergens half af in de kast gelegen. Dan had ik nooit ontdekt wat voor mooie dingen ik allemaal kan maken.

De online quiltcursus is juist ontwikkeld om jouw die worsteling te besparen. Ik zie hoe snel mijn cursisten gaan. Hoe snel ze leren en groeien, ook qua zelfvertrouwen in het quilten. Als jij het niet erg vindt om het wiel zelf uit te vinden, dan kun je het natuurlijk zelf doen. Maar als jij het quilten direct leuker en makkelijker wilt maken, is deze cursus geschikt voor je.

 

Ik wil mijn cursus graag op papier bij de hand hebben als ik ga naaien. 

Dat kan. Naast de filmpjes, krijg je maandelijks een pdf met een fototutorial. Die zou je kunnen uitprinten en bij de hand houden als je zelf gaat naaien. Je kunt natuurlijk ook een tablet of telefoon bij de hand houden, zodat je niet hoeft te printen.

 

Ik wil graag meteen starten met de cursus. Kan dat?

Wanneer je je hebt ingeschreven, krijg je een mail van mij met inloggegevens. Zodra je die hebt ontvangen, kun je meteen aan de slag. Om je wat structuur en houvast te geven krijg je van mij elke twee weken een mailtje en een berichtje in de Facebookgroep over de volgende les. Je hoeft je niet aan dat tempo te houden. Je mag helemaal je eigen koers varen als je dat fijner vindt.

 

Ik wil heel graag meedoen, maar het is te duur voor me.

Regelmatig krijg ik mailtjes van mensen die graag mee zouden willen doen, maar die moeite hebben om het cursusgeld te betalen. Dat vind ik jammer, want ik gun het iedereen om te leren quilten. Om lekker creatief bezig te zijn en mooie quilts te maken. Daarom bied ik je aan om per maand te betalen. Stuur me even een mailtje als je dat prettiger vindt, dan krijg je een link om toestemming te geven voor automatische incasso van maandelijks cursusgeld.

 


Dan nog een laatste dingetje. Deze cursus is niet voor iedereen geschikt.

Deze cursus is niet geschikt voor jou als je niet met de naaimachine wilt werken, maar met de hand wilt quilten. Alle technieken in de cursus zijn gebaseerd op naaien met de naaimachine.


 

Waarom quilten zo leuk is?

Ik kan erg genieten van het kijken naar de mooie quilts die ik met mijn eigen handen heb gemaakt. Ik weet nog precies wat er speelde in mijn leven bij elke quilt. Maar nog veel leuker is het om quilts weg te geven.

Ik weet nog dat ik voor de eerste keer een quilt weggaf. Ik heb zelf geen kinderen, maar mijn zus heeft twee kleintjes. Toen ze in verwachting was van de oudste, heb ik mijn eerste babyquilt gemaakt. Wat was dat leuk om te doen! Ik had haar gevraagd welke kleuren ze graag wilde en ze vertelde toen dat ze de babykamer in een Nijntje thema wilden inrichten. Op internet vond ik Nijntje stof van 100% katoen en ik maakte eenontwerp waarvan ik zeker wist dat ik het op tijd klaar kon krijgen.

Eerlijk gezegd kon ik niet wachten tot mijn nichtje geboren werd. Al een paar weken eerder gaf ik de quilt aan mijn zus en zwager. Ze waren er erg blij mee. Niet alleen omdat ik het zelf had gemaakt en zij daar de waarde van in zagen, maar ook omdat een quilt gewoon ontzettend handig is. Ze hebben hem inmiddels als deken, speelkleed, boxkleed en sprei gebruikt. Weet jij al voor wie jij een quilt wilt gaan maken?

Samplerquilt De Online Quiltcursus