Een snel voorjaarsquiltje

door | mei 3, 2021 | Algemeen | 27 reacties

Soms wil je gewoon even iets snels maken waarvan je weet dat je het ook af kunt maken. Heb jij dat ook weleens?

Veel quilts zijn behoorlijk bewerkelijk en vaak ben je lang bezig voor hij af is. En hoewel het juist vaak leuk is om nieuwe technieken te leren en een wat gecompliceerder patroon te maken, kan het soms ook echt fijn zijn om even wat snels te doen. Laatst had ik zo’n bui, dus zo gezegd zo gedaan.

Ik haalde mijn voorraad lapjes tevoorschijn. Ik had geen zin om veel tijd te besteden aan het uitzoeken van stofjes. (Ja, ik was echt in een ongeduldige bui. 馃檲) Dus ik pakte een pakketje met fat eights van bij elkaar passende stofjes.

Stofjes - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

Lekkere voorjaarskleurtjes in roze, zachtgroen en creme. Helemaal niet het kleurenpalet dat ik normaal gesproken zou kiezen, maar soms wil je eens wat anders toch?

Ik begon met het snijden van willekeurige stroken en die heb ik aan elkaar genaaid in willekeurige volgorde. Een soort improvisatie log cabin blokken zullen we maar zeggen. Eventjes niet precies naaien, maar gewoon zoals het uitkwam.

Improvisatieblok - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

Al snel zag ik dat de blokken veel te zoet werden naar mijn smaak. De kleurtjes waren gewoon een beetje te schattig. Daarom besloot ik er wat grijze stof bij te halen om wat contrast te geven met de zachte kleurtjes.

Improvisatie patchwork - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

Uiteindelijk was ik tevreden en ik besloot om een lopertje te maken met drie blokken.

Improvisatie log cabin blokken - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

Ik haalde mijn tacker tevoorschijn om de tussenvulling en achterkantstof erachter te maken.

Quilt tacker - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

Omdat het patchwork bestond uit improvisatie blokken, besloot ik het quiltwerk ook te improviseren. Ik nam niet de moeite om eerst in de naad te quilten. Ik maakte wat verschillende veren in de grijze randen.

Ge茂mproviseerde veren - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

En de gekleurde reepjes quiltje ik allemaal met een ander ge茂mproviseerd patroontje door.

Improvisatie quilten uit de vrije hand - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

De achterkant bestaat uit restjes stof die ik over had.

Achterkant improvisatiequiltje - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

Net als de bies.

En daar is hij dan. Een mini log cabin improvisatie quiltje. Het is niet de mooiste quilt die ik ooit gemaakt heb, maar het was wel erg leuk om te doen.

Mini improvisatie quiltje - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

Heb jij weleens een improvisatie quilt(je) gemaakt?

 

volg je mij al op social media?

27 Reacties

 1. Ria de Waard

  Wat een leuk lopertje. Ik naai ook vaak vierkantjes of stroken aan elkaar. Restjes. Daar maak ik dan weer een droomdekentje van. (Stopwerk).

  Antwoord
  • Joke Smits

   Zomaar iets inelkaar flanzen vind ik niet leuk…. Moet wel een bestemming hebben en een doel. Maak wel zelf een ontwerp

   Antwoord
  • Linda Vandereviere

   Dat ziet er een prachtige loper uit , leuk om alle restjes op te werken en iets origineels te cre毛ren.
   Ik hou ze alvast allemaal bij.

   Antwoord
 2. Wollie

  Erg leuk geworden

  Antwoord
 3. Karin van Limbeek

  Vind hem heel leuk , je brengt me gelijk inspiratie om wat met m鈥檔 overgebleven lapjes te doen . Lekker om met dit weer hiermee bezig te zijn

  Antwoord
 4. Karin

  Je bent “net een mens” 馃槀 馃槀 馃槀

  Antwoord
 5. Monique Depoortere

  Heel leuk en mooi, brengt me ook op t idee om zo eens wat Place mats te maken .

  Antwoord
 6. Thamara du Pont

  Wat ben jij toch creatief Marlies! “Even snel een ge茂mproviseerd lopertje maken”. Hij is z贸 leuk.
  Z贸 ver ben ik nog niet dat ik even iets uit de losse pols maak. Soms probeer een klein beetje een eigen draaitje te geven aan de blokken van de cursus quilten uit de vrije hand; dat is al heel wat voor mij (hihi). Ik ben nog bezig met deze cursus en heb inmiddels 贸贸k de cursus magisch quilten gevolgd van jou. Dus eerst maar eens even wat handigheid krijgen hierin (ik ben namelijk een volkomen leek hierin maar wel aangestoken met het quiltvirus).
  Ik hoop dat ik uiteindelijk het improviseren 贸贸k in mij heb. We zullen zien.

  Antwoord
 7. Annet van Loosbroek

  Het ziet er leuk uit. Heb je wel eens over gedacht om de aanelkaar genaaide lap opnieuw te versnijden diagonaal bijvoorbeeld en dan weer aan elkaar naaien ook dan breng je spanning aan in je quilt.

  Antwoord
  • Van lombeek Eliane

   Dat heb ik ooit eens gedaan allemaal vierkantjes aan elkaar stikken en dan doorsnijden en opnieuw aan elkaar stikken.
   Dan krijg je een heel verrassend effect.
   Ik heb het helaas niet meer om te laten zien.
   Grt
   Eliane

   Antwoord
 8. Joke Koelemeijer

  Laatst was de buurvrouw jarig en zij woont pas samen dus heb ik twee placemats gemaakt van allerlei stroken die ik nog had liggen! Ze was erg blij en verrast!

  Antwoord
 9. Anneke Drijfhout

  Een leuk idee voor je resten stofjes. Mooi geworden

  Antwoord
 10. Miep Boss

  Ziet er leuk uit!je brengt een mens op idee毛n馃榾馃憤

  Antwoord
 11. Clara

  Heel leuk en fris Marlies, het kwiltwerk is ook mooi. Ook al zijn de lapjes niet helemaal jouw smaak… De rooibostee maakt het goed. (Ik woon in ZA). Ik maakte een impulsieve kwilt van gekregen blokjes. Met een Jacob’s ladder patroon. Dat lukte niet en toen werd het een spontaan kniekombersie.

  Antwoord
 12. Bea Kruger

  ik vind de stofjes te mooi om in de wilde weg te gaan naaien, het zou mij niet lukken, ik zou toch een mooi patroon gaan uitzoeken, desalniettemin is het heel leuk geworden.

  Antwoord
 13. Joke Smits

  Restjes gebruik ik ook, maar het moet voor mij wel een gebruiksvoorwerp zijn, zoals bv placemats en ik maak wel een ontwerp en als het bij elkaar moet passen

  Antwoord
 14. Hilda Steenman

  Het ziet er heel leuk uit en ik vind het een geweldig idee. Ikzelf zou dan kiezen voor placemats. Ik heb wel eens crazy quilts gemaakt. De laatste was in het roze voor mijn kleindochter van een half jaar. Van een lap crazy quilts in allerlei kleuren spijkerstof heb ik ook een paar tasjes gemaakt. Van die tasjes heb ik geen patroon en dat lukt me aardig. Als ik iets maak, moet het bij mij wel een bestemming hebben. Zomaar iets in het wilde weg maken en het daarna in de kast leggen is niet mijn ding

  Antwoord
 15. Mari毛tte

  Wat leuk zeg! Zomaar wat stofjes bij elkaar en mooie patroontjes erop.

  Antwoord
 16. Astrid

  Heel leuk resultaat. Gezellig op de tafel. Van scrapps kun je leuke quiltwerkjes maken.

  Antwoord
 17. a.g.boonstra

  marlies, een leuk mini-quiltje geworden.heb zelf nog nooit zoiets gedaan.

  Antwoord
 18. Monique Persoon

  Heel erg leuk geworden. Ik ben ook wel benieuwd naar het apparaat waarmee je de lagen stof aan elkaar maakt. Je gebruikt een tracker ?

  Antwoord
 19. Trudie van loon

  Leuk ideetje

  Antwoord
 20. DUIF Husslage

  Harstikke leuk !

  Antwoord
 21. Chris

  Grappig resultaat!

  Antwoord
 22. Kathleen Kikkert-Brannan

  Leuk gemaakt!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het is gelukt! Je ontvangt zo een mailtje met de de link naar het e-book.