Hartenquilt voor mijn ouders

door | okt 1, 2015 | Inspiratie, Patchwork naaien | 0 Reacties

Eindelijk kan ik hem laten zien! Omdat het een verassing was voor mijn ouders, kon ik deze quilt nog niet eerder laten zien hier.

Op 15 september waren ze 50 jaar getrouwd en voor die gelegenheid wilde ik ze graag een mooi cadeau geven. En wat is er nou mooier dan een zelfgemaakte quilt? Naar mijn idee niets natuurlijk en gelukkig zijn mijn ouders er ook erg blij mee.

Dit is hem geworden. Hij is ongeveer 160 x 160 cm (62 x 62 inch). Zowel het patchen als het quilten heb ik op de naaimachine gedaan.

Hartenquilt

Een plaatje van het quiltwerk:

Gequilte verenkransen

De achterkant is wit, zodat het quiltwerk goed te zien is. Het lijkt aan de achterkant wel een beetje op een wholecloth quilt (wit op wit quilt) zo vind ik. Je zou hem dus eigenlijk aan twee kanten kunnen gebruiken.

Achterkant hartenquilt

Hieronder zie je het quiltwerk nog wat beter.  Ik heb verenkransen over de hele quilt gequilt met hartjes in het midden.

Gequilte verenkrans

Aan de zijkanten en in de hoeken heb ik onderstaande harten/veren gequilt.

Gequilte hartenveren

Hij mocht nog even bij ons in de kamer hangen voordat ik er afscheid van moest nemen. Maar gelukkig kan ik hem altijd weer even bekijken en vasthouden als ik bij mijn ouders ben…

Quilt in woonkamer

volg je mij al op social media?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo een mailtje met de de link naar het e-book.