Hoe quilt je jouw quilt door?

door | sep 2, 2020 | Quilten uit de vrije hand | 1 reactie

Als je een quilttop wilt gaan doorquilten met de naaimachine moet je natuurlijk een aantal beslissingen nemen. 

Wat voor patroon ga je gebruiken? Ga je één of meer quiltpatronen gebruiken? 

De antwoorden op die vragen hangen van een aantal dingen af. 

Het eerste wat je natuurlijk automatisch laat meewegen is je ervaring. Hoeveel ervaring heb je al met quilten uit de vrije hand? Hoeveel patronen ken je al?

Als je nog nauwelijks ervaring hebt, kun je wel iets heel ingewikkelds bedenken, maar de kans dat het gaat lukken is dan natuurlijk niet zo groot.

Het tweede waar je over na moet denken is de tijd die je aan het doorquilten wilt besteden. Is het een hele bijzondere quilttop waar veel werk in zit? Wil je graag bepaalde delen van de quilt extra uitlichten? Dan is het de moeite waard om veel tijd en energie in het doorquilten te stoppen. 

Is het een kinderquilt of een cadeau voor iemand die weinig oog heeft voor al het werk wat je erin steekt? Dan kan een all-over patroon een hele goede keuze zijn. 

Quiltwerk magische quilt - Marlies Mansveld

Als je nog niet veel ervaring hebt met quilten en als je een simpele afwerking wilt voor je quilt is een all-over patroon ideaal.
Je kunt kiezen om simpelweg te meanderen of je kunt een ander all-over patroon kiezen. 

Zelf gebruik ik all-over patronen voor ook op die manier. Als je een patroon kiest dat mooi past bij de quilt, ziet het er toch heel mooi uit.

volg je mij al op social media?

1 Reactie

  1. Kathleen Kikkert-Brannan

    Het ligt er inderdaad aan voor wie de quilt bestemd is. Is het voor iemand die absoluut geen kaas heeft gegeten van “zelf iets maken” dan doe ik iets heel simpels dat er mooi uitziet. Maar is het voor iemand die zelf ook heel creatief bezig is dat gebruik ik meer tijd, een beter patroon en soms zelf extra mooi garen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo een mailtje met de de link naar het e-book.