Over mij

Mijn naam is Marlies Mansveld en mijn droom is om heel Nederland aan het quilten te krijgen!

Dat is ambitieus, ik weet het! Ik snap natuurlijk best dat quilten niet voor iedereen is. Maar ik ben zelf zo enthousiast over quilten dat ik dat graag met iedereen wil delen. Ik gun het iedereen om zijn creativiteit helemaal tot ontwikkeling te laten komen!

Vanaf jonge leeftijd ben ik al bezig met lapjes, garen en naaien. Lange tijd vond ik dit nogal suf van mezelf en praatte ik hier eigenlijk niet over. Terwijl ik van alles probeerde, vond ik dat ik niet creatief was. Dat ik me niet geïnspireerd voelde door de teken- en handenarbeidlessen op school hielp daar niet bij. Toen ik wat ouder werd heb ik allerlei hobby’s geprobeerd. Zolang ik iets nieuws kon leren vond ik het vaak nog wel leuk, maar toch kon ik er uiteindelijk niet echt mijn ei in kwijt.

Misschien kwam dat ook doordat ik veel te kritisch was voor mezelf. In plaats van te genieten van het maken van iets moois, eiste ik van mezelf dat ik iets heel bijzonders zou maken.

Ik heb allerlei hobby’s geprobeerd, van kaas maken tot edelsmeden, van haken en breien (dat ik af en toe nog steeds doe trouwens), tot schrijven, maar waar ik echt mijn creativiteit in kwijt kan is quilten. Op de één of andere manier klopt het als ik met stoffen werk. Ik ken de eigenschappen en weet wat er mee mogelijk is. Het is bijna alsof het vanzelf gaat als ik iets moois van stof wil maken.

Welk materiaal je het beste ligt is natuurlijk voor iedereen anders, maar wat voor iedereen gelijk is dat je je graag wilt uiten. Creativiteit is een manier om je diepste wezen te uiten en wie wil dat nou niet?

Ik wil je graag inspireren om jouw creativiteit te ontwikkelen en jou uit dagen om iets heel moois te maken. Niet alleen door dingen vanaf patroon te maken, maar ook door zelf dingen te gaan ontwerpen. Er is niets mis met werken vanaf patronen. Je kunt er soms nieuwe technieken mee leren of erdoor geïnspireerd raken. Maar toch raak ik daar zelf niet zo geïnspireerd van als wanneer ik zelf iets bedenk. Als je zelf iets gaat ontwerpen, zul je merken dat de creatieve energie nog veel meer gaat stromen!

Maar hoe doe je dat nou? Hoe ga je vanuit het niets iets moois maken? Daarvoor geef ik je handvaten in mijn blog en quilttips en natuurlijk ook in De Online Quiltcursus. Mijn insteek is om je te laten zien dat je op een hele simpele manier je creativiteit kunt aanboren. Het hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn en je hoeft geen uitgebreide quilttechnieken te beheersen. Alleen jouw lef om het te gaan proberen is nodig. Durf je dat aan?

Je kunt natuurlijk mijn blog volgen om geïnspireerd te worden, maar je kunt je ook de gratis snelcursus aanvragen over patchwork naaien met de naaimachine. Als je dat doet, wordt je ook geabonneerd op de op mijn mailtjes en krijg je regelmatig de nodige dosis inspiratie in je mailbox! Verder kun je natuurlijk mijn facebook pagina liken en volgen.

Heel veel quiltplezier gewenst!

Marlies Mansveld

 
 
 
 
 
P.S. Wil je ook graag mooie quilts maken? Schrijf je dan in voor de gratis snelcursus patchwork naaien.