Invisigrip – helpt het echt tegen het verschuiven van je liniaal?

door | mei 16, 2015 | Diversen | 1 reactie

Niets zo vervelend als een verschuivende liniaal als je net een strook stof wilt afsnijden. Hij verschuift ook altijd zo dat je strook te smal wordt. ;-(
Op internet zocht ik naar oplossingen en vond er een paar:

  1. Stukjes schuurpapier onder je liniaal plakken
  2. Invisigrip
  3. Speciale antislip linialen kopen
Bij een klein liniaaltje testte ik het schuurpapier. Ik ben blij dat ik het niet op mijn grote linialen heb geprobeerd, want ik vond het niets. Het schuurpapier zorgt ervoor dat je de lijnen niet goed kunt zien en je moet het er wel zo opplakken dat het deel van de liniaal dat je gebruikt, stroef is, dus er moeten best veel stukjes op.
Uit economische overwegingen had ik niet veel zin om al mijn linialen te vervangen voor antislip linialen, dus besloot ik het eens te proberen met Invisigrip. Dit is doorzichtige folie waarmee je de achterkant van je liniaal beplakt. Je kunt het kopen in rollen van 12,5 x 36 inch (31,75 x 91 cm). Genoeg om de linialen die ik heb te beplakken.

Invisigrip

Toen ik de verpakking open maakte was ik in eerste instantie nogal sceptisch. De folie voelde heel glad aan, dus ik vroeg me af of het veel zou schelen.
Het beplakken van de linialen is simpel. Snijd met behulp van de desbetreffende liniaal en een oud rolmes de maat af (een paar mm kleiner dan de liniaal zelf) en verwijder het papier.
De folie plakt niet, maar is statisch, waardoor hij makkelijk op de liniaal blijft zitten, maar ook weer makkelijk verwijderd kan worden.
En dan de test. Helpt Invisigrip nou echt tegen het verschuiven van de liniaal?
Ja! Ik kan volmondig zeggen dat ik er erg blij mee ben! Doordat de folie volledig transparant is, kun je alle lijnen op de liniaal nog goed zien.
Het verschuiven daarentegen is echt minder en hierdoor is het snijden van stof makkelijker en lichter. Voorheen oefende ik altijd veel druk uit op de liniaal om te voorkomen dat hij verschoof, en nu hoef ik niet meer zoveel kracht te gebruiken.
Ik zal niet zeggen dat hij helemaal niet meer verschuift, want dat is niet zo. Je moet hem nog steeds goed op zijn plaats houden, maar het snijden van stof is er voor mij toch wel een stuk makkelijker door geworden!
Hoe zit het met jou? Heb jij trucjes om het verschuiven van de liniaal tegen te gaan? Of heb je een handig hulpmiddel? Ik ben heel benieuwd!
Overigens word ik niet gesponsord voor het schrijven van deze blogpost.

volg je mij al op social media?

1 Reactie

  1. Rita

    Ik zie regelmatig op het YouTube kanaal van Jordan Fabric dat ze een (halter)gewicht aan het andere uiterste van de lineaal leggen, als ze grotere lengtes snijden door meerdere lagen (voor jellyrolls).

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo een mailtje met de de link naar het e-book.