Leer hoe je jouw quilts kunt doorquilten met mooie quiltpatronen

Herken je dit?

Je wilt graag jouw eigen quilts doorquilten met je naaimachine, maar je bent als de dood dat je jouw mooie quilttop zult verpesten.

Je hebt het weleens geprobeerd, maar het was zo’n geworstel dat je de moed een beetje hebt opgegeven.

Natuurlijk weet je dat je ermee zou moeten oefenen, maar je hebt nog zoveel andere leuke dingen te doen waardoor het er steeds weer bij in schiet.

Als je die mooie quiltpatronen in quilts van anderen ziet, zou je dat ook graag willen, maar je bent bang dat het niet voor jou is weggelegd. Meanderen vind je al ingewikkeld.

Je hebt verschillende quilttops liggen die je alleen nog moet doorquilten, maar je ziet zo op tegen dat laatste stuk!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_5808-1-1024x1024.jpg

Hoe zou het voor je zijn…

Als je moeiteloos jouw quilts zou kunnen doorquilten met mooie patronen?

Elke maand een nieuwe inspirende les te krijgen, zodat je het nieuwe patroon meteen wilt proberen.

Om op een makkelijke manier steeds beter te worden in het quilten uit de vrije hand? Doordat je elke maand oefent, word je vanzelf beter.

Om aan het einde van het jaar een complete quilt te hebben die al helemaal is doorgequilt?

Om gaandeweg heel veel verschillende patronen en zelfs veren patronen te leren zodat je jouw quilts met de mooiste patronen kunt doorquilten?

Om eindelijk die quilttops die liggen te wachten om te toveren in echte quilts?

Om heel veel nieuwe quiltpatronen te leren, zodat je een soort ‘bibliotheek’ voor jezelf opbouwt waaruit je kunt putten?

Dat is allemaal mogelijk als je meedoet met de online cursus Quilten uit de vrije hand.

Dit is wat je krijgt:

Een jaar lang elke maand twee lessen: een nieuw quiltpatroon en een nieuw verenpatroon

√ Uitleg over hoe je de losse quiltsandwiches aan elkaar kunt naaien met de quilt-as-you-go methode

√ Toegang tot een besloten Facebookgroep waar je vragen kunt stellen en je voortgang kunt delen met elkaar

√ Je kunt gelijk na je inschrijving aan de slag, want je hebt meteen toegang tot de eerste les

√ Meteen toegang tot vier bonusvideo’s met basispatronen (meanderen, pebbles, paisleys en spiralen)

Normaal gesproken kost de cursus Quilten uit de vrije hand € 19,95 per maand. Maar er loopt nu een aanbieding. Tot en met 30 oktober kun je meedoen voor maar € 15,95 per maand.

Prijs: € 19,95 € 15,95 per maand (12x) en ontvang twee lessen per maand.

Of betaal ineens en ontvang de twaalfde maand gratis ( €219,45 € 175,45).

Als je ineens betaalt heb je meteen toegang tot alle lessen.

Twaalf algemene quiltpatronen

Aan het einde van de cursus…

Kun jij jouw eigen quilts doorquilten met de mooiste patronen.

Ben jij jouw angst voor quilten uit de vrije hand kwijtgeraakt.

Ken je allemaal verschillende quiltpatronen die je meteen kunt toepassen in jouw eigen quilts.

Kun je eindelijk die stapel quilttops die je nog hebt liggen omtoveren tot mooie quilts.

Weet je hoe je de patronen zelf kunt toepassen in jouw quilts.

Twaalf veren patronen

Wat de deelnemers van de cursus vinden:

“Even laten weten dat ik heel erg geniet van jouw aanpak van de cursus.Duidelijk dat je hier erg goed over nagedacht hebt en ook zelf allemaal ondervonden hebt.De opbouw is prima en zeer visueel; ik het prima kan volgen.”

“Het gaat mij nu veel beter af om met de machine te werken en ik vind het ook leuker. Het is zeer prettig om het zo bij de hand te hebben. Ik kijk met regelmaat in de academie en kan alles goed vinden. Ik blijf enthousiast over de manier waarop je les geef. Ik zal ook aan anderen de workshop bv vrij quilten aanbevelen omdat alle stappen duidelijk in het filmpje uitgelegd worden. Jouw enthousiasme draag je over en ik word hierin gestimuleerd om verder te kijken hoe ik het en en ander kan gebruiken.”

De cursus bevalt heel goed en is super duidelijk. Op het moment heb ik vakantie en ben ik met verschillende projecten bezig, dus het is schipperen met mijn tijd. Ik hoop volgende week weer met jouw cursus verder te gaan. Ga vooral zo door!

Hallo Marlies, Ik ben heel tevreden over de quiltcursus. Ik zou de cursus zeker en vast bij anderen aanraden, daar het het heel duidelijke overzichtelijke cursus is. De afwisseling van tekst en beeldmateriaal is erg fijn en houdt het levendig. Ook de opdeling in de lessen maakt dat je de fasen van het leren quilten beetje bij beetje kunt aanleren, zonder overrompeld te worden door teveel input tegelijk.

Eerlijk gezegd dacht ik bij de eerste lessen nadat ik het filmpje gezien had, is dit het? Maar toen ik ging tekenen en naaien was het toch niet zo simpel en heb ik t vaak nog terug moeten kijken om te zien of ik goed zat. Je site is zeer duidelijk en je uitleg uitstekend. De patronen worden goed opgebouwd in moeilijkheidsgraad. Dat het niet perfect hoeft te zijn komt goed over. Je geeft iedereen het gevoel dat wat ze doen goed is. Ook de fbook groep vind ik heel prettig, dan zie je ook hoe anderen het vergaat. Ook daar schenk je veel aandacht aan door iedereen een antwoord te geven of een hart onder de riem te steken.  De reden dat ik de cursus aanbeveel is dat het een duidelijk overzichtelijke, betaalbare cursus is en je zelf je tijd bepaald hoeveel of hoe weinig je doet.”  

 “Het quilten uit de vrije hand lukt mij al vrij aardig mede dankzij  de cursus. De cursus is voor mij een goede stimulans. De uitleg en de filmpjes vind ik duidelijk. Het is natuurlijk ook gewoon veel oefenen. Iedere maand nieuwe oefeningen vind ik ook prima, je hebt dan voldoende tijd om de les weer onder de knie te krijgen. Deze cursus is een aanrader.”

“Het is nog steeds erg leuk om alle lapjes te maken….nu nog een top afmaken, dubbelen en voor het echie aan de gang.
Ik ben niet zo vreselijk handig met de computer maar je lessen komen goed en eenvoudig te voorschijn wanneer ik de mail open.”

Veel gestelde vragen:

Wanneer begint de cursus?

Nadat je bent ingeschreven krijg je meteen toegang tot de voorbereidingsles en de eerste twee lessen. Je kunt dus meteen aan de slag! Als je ineens betaald heb je zelfs meteen toegang tot alle lessen, al is het verstandig om gewoon mee te doen met twe lessen per maand.

Leuk een online cursus, maar wat moet ik me er precies bij voorstellen?

De lessen bestaan uit meerdere video’s waarin je leert hoe de patronen zijn opgebouwd en hoe je ze zelf kunt gaan maken. De uitleg is zo opgebouwd dat je zelfs zonder ervaring mee kunt doen.
De eerste twee lessen ontvang je meteen na je inschrijving, dus je kunt meteen beginnen als je wilt. De volgende lessen ontvang je over een maand.

Ik weet niet of ik genoeg tijd heb om elke maand twee blokken te maken. Kan ik de lessen later inhalen?

Je houdt toegang tot alle lessen zolang je wilt, dus je kunt de lessen ook later nog doen. Ook nadat het jaar voorbij is.

Moet je al ervaring hebben met quilten uit de vrije hand?

Nee, in de voorbereidingsles wordt uitgelegd hoe het quilten uit de vrije hand in zijn werk gaat. Bovendien krijg je een aantal basispatronen cadeau waarmee je kunt gaan oefenen. De lessen zijn zo opgebouwd dat iedereen de patronen kan leren, ongeacht het ervaringsniveau. Waarschijnlijk kost het je als beginner wel wat meer tijd om te oefenen dan iemand die al meer ervaring heeft.

Ik heb nog helemaal geen quiltervaring. Is deze cursus geschikt voor mij?

Als je nog geen ervaring hebt met het naaien van patchwork is De Online Quiltcursus waarschijnlijk meer geschikt voor jou. Daarin leer je zowel patchwork naaien als quilten uit de vrije hand. Hier vind je meer informatie over De Online Quiltcursus.

Zijn de cursussen ook geschikt voor ervaren quilters?

Als je het leuk vind om je patronen ‘bibliotheek’ uit te breiden kan de cursus zeker geschikt zijn. Hoe meer patronen je tot je beschikking hebt, hoe diverser en mooier je jouw quilts kunt doorquilten natuurlijk.

Hoe groot wordt de quilt die we gaan maken?

Dat hangt af van het aantal blokken dat je maakt.

In elke les gaan we in ieder geval twee blokken quilten van 9 x 9 inch (of 24 x 24 cm).

In totaal leer je 24 verschillende quiltpatronen in de cursus (12 algemene patronen en 12 verenpatronen).Als je dus in totaal 24 blokken maakt, bijvoorbeeld 4 x 6 blokken, wordt hij 96 x 144 cm. Dat is een mooie maat voor een quilt voor een klein kind.

Als je een eenpersoonsquilt voor een volwassene wilt maken is het mooi om 48 blokken te maken. Dan wordt hij 144 x 192 cm. In dat geval zou je elke maand vier blokken kunnen maken.

Hoe meer blokken je maakt, hoe beter je leert quilten uit de vrije hand. Oefening is nou eenmaal een belangrijke factor als je beter wilt worden.

Geld terug garantie

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is moneyback_nl.png

Je gaat deze cursus aan voor de duur van een jaar, omdat ik ervan overtuigd ben dat je deze tijd nodig hebt om het quilten uit de vrije hand echt heel goed onder de knie te krijgen. Ook ben ik 100% overtuigd van de kwaliteit van mijn online cursussen. En daarom geef ik garantie. Als je na de 1e les niet overtuigd bent van de inhoudelijke kwaliteit van de lessen, dan krijg je van mij je geld retour minus € 5,95 administratiekosten. De voorwaarden zijn dat je aanspraak maakt op de garantie binnen 30 dagen en dat je de foto’s van de resultaten van de eerste les naar mij mailt. Annulering kan alleen schriftelijk per email (info@marliesmansveld.nl) met een duidelijke omschrijving waarom de cursus niet aan de kwaliteitseisen voldoet die je eraan gesteld hebt. Recht op annulering geldt niet als de onderwerpen cq. inhoud van de lessen zoals omschreven niet aansluit op persoonlijke behoeften aangezien je dat vóór aanschaf van het programma al kan beoordelen. Indien niet aan de bovenstaande voorwaarden voldaan is vervalt het recht op de garantie. In alle andere gevallen ontvang je zonder bezwaren per ommegaande je geld retour.

Schrijf je in

Dit is wat je krijgt:

Een jaar lang elke maand twee lessen: een nieuw quiltpatroon en een nieuw verenpatroon

√ Uitleg over hoe je de losse quiltsandwiches aan elkaar kunt naaien met de quilt-as-you-go methode

√ Toegang tot een besloten Facebookgroep waar je vragen kunt stellen en je voortgang kunt delen met elkaar

√ Meteen toegang tot de voorbereidingsles met uitleg over quilten uit de vrije hand en de benodigdheden

√ Meteen toegang tot vier video’s met basispatronen (meanderen, pebbles, paisleys en spiralen)

√ Meteen toegang tot de eerste les

Prijs: € 15,95 per maand* (12x)

Of betaal ineens en ontvang de twaalfde maand gratis (€ 175,45).

Als je ineens betaald heb je meteen toegang tot alle lessen.