Mijn log cabin quilt

door | mei 6, 2015 | Inspiratie | 0 Reacties

Een tijd terug kreeg ik een pakket met voorgesneden stroken batik stof (bali pop) in de kleur brown sugar. Als dat geen quiltcandy is weet ik het niet meer!
Heel lang heb ik getwijfeld wat ik ermee zou gaan maken en uiteindelijk heb ik gekozen voor een log cabin quilt.

Log cabin quilt

Ik vond de ronde vorm die de ongelijke log cabins gaven mooi passen bij de Oosterse uitstraling van de stoffen.
De top is ongeveer 80 x  80 cm. Een mooie grootte om aan de muur te hangen.
Hieronder een paar detailfoto’s waarop je het quiltwerk wat beter kunt zien. Ik heb gequilt met een licht bruin polyester garen van gütermann. De vulling is van polyester. Mijn ervaring is dat het quiltwerk het mooiste uitkomt bij een polyester vulling, omdat die net iets meer volume heeft dan katoen.

Detail Log cabin quilt

Detail Log cabin quilt

Detail Log cabin quilt

Het was superleuk om te doen en het ging eigenlijk heel snel. Ik ben aan het nadenken over een log cabin project voor dit blog, omdat ik denk dat het log cabin blok een goed blok is voor beginners om de 1/4 zoom te oefenen.

volg je mij al op social media?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo een mailtje met de de link naar het e-book.