Mijn eerste echte quilt

door | apr 29, 2015 | Inspiratie | 0 Reacties

Een tijdje geleden heb ik je mijn eerste quiltproject laten zien. Een quiltjury zou er waarschijnlijk van gruwelen, maar dit was mijn eerste quiltpoging en het is eigenlijk best leuk om te zien wat ik toen kon en wat ik inmiddels allemaal heb bijgeleerd.
De beddenloper had oorspronkelijk een sprei van 250 x 250 cm moeten worden, en ik had alle vierkantjes ervoor al gepatcht. Dus nadat ik de beddenloper en kussenslopen had afgemaakt had ik nog heel veel gepatchte vierkantjes over.
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar stof weggooien? Zonde van die mooie Moda stof die ik met zoveel zorg had uitgezocht. Dat kon ik echt niet over mijn hart verkrijgen…
De vierkantjes waren schots en scheef en de maten bijna allemaal verschillend, dus ik besloot het pragmatisch aan te pakken. Ik naaide ze zonder al te precies te willen zijn aan elkaar en liet mijn creativiteit de loop bij het maken van de blokken.
Het Ocean Waves patroon dat ik in eerste instantie had gebruikt vond ik weliswaar erg mooi, maar saai om te naaien. Het was elke keer hetzelfde. Verschillende blokken fabriceren van de patches vond ik veel leuker. Ik sorteerde ze op kleur en ging aan de slag.

Detailfoto eerste quilt

Af en toe moest ik een blok bijsnijden, waardoor de punten wegvielen.

Middenstuk eerste quilt

Hierboven zie je het middenstuk van de quilt.

En hieronder de randen zoals ik die boven en onder aan de quilt heb gemaakt.

Randen eerste quilt

Als je goed kijkt, zie je dat ik het groene en mint-groene blok aan de rechterkant middendoor moest snijden om ze te laten aansluiten bij de rest van de quilt. Vloeken in de quiltkerk!

Mijn eerste quilt wilde ik graag doorquilten door te meanderen met de naaimachine. Ik had inmiddels een nieuwe naaimachine waar dit mee kon, dus ik ging het gewoon doen!

Aan de achterkant kun je het resultaat goed zien:

Achterkant eerste quilt

De rand doorquilten deed ik als laatste en het moge duidelijk zijn dat ik op het laatst genoeg had van het meanderen. Je ziet dat ik daar veel grover gequilt heb. Wat saai om een hele quilt in dit patroon te quilten!
Ik besloot meteen om meerdere quiltpatronen te gaan leren. Op de site van Leah Day vond ik gelukkig 400+ quiltdesigns zodat ik voor mijn volgende quilts voldoende mogelijkheden had.
Maar dit is hem dan; mijn allereerste quilt!

Mijn eerste quilt

We gebruiken hem gewoon, want ook al is hij quilttechnisch niet perfect, hij is heerlijk om onder te kruipen als je het koud hebt. Net als bij de beddenloper ziet niemand dat hij niet perfect is.

volg je mij al op social media?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo een mailtje met de de link naar het e-book.