online cursus
MAAK JE EIGEN APPLICATIES

De Summertime quilt

Wil jij de Summertime quilt maken?
Precies hetzelfde of juist op jouw eigen manier?

​Misschien heb je al wel vaker van die mooie applicatiequilts gezien, en wil je dat zelf ook gaan proberen. 

In deze cursus leer je niet alleen hoe je de Summertime quilt kunt maken, maar ook hoe je in het vervolg zelf mooie applicaties kunt maken.

Wil je leren hoe je mooie applicaties met de naaimachine maakt?

In deze cursus leer je stap voor stap applicaties maken met de naaimachine.
Je ontdekt de manieren om je applicaties supernetjes te krijgen, zonder opbollende of rafelende randjes.
Je leert hoe je de applicatievormen zelf maakt en hoe je ze afwerkt met mooie steken.

Wil jij daarnaast ook leren hoe je jouw eigen unieke applicaties kunt maken? Niet alleen van patroon werken, maar ook je eigen ding bedenken?

Als je een beetje op mij lijkt, dan denk je misschien dat jij dat niet kunt.
Dat je heel goed moet kunnen tekenen of dat jij hier gewoon niet creatief genoeg voor bent. Dat heb ik zelf heel lang gedacht. Ik maakte dingen na die anderen gemaakt hadden.

Ik deed inspiratie op van internet en maakte er dan mijn eigen ding van door de kleuren aan te passen of het allemaal net iets anders te doen. Maar ik wilde zo graag echt unieke dingen kunnen maken. Iets wat nog niemand anders gemaakt had. Heel lang dacht ik dat ik dat uit mijn hoofd moest zetten. Wat ik zelf bedacht zou nooit zo mooi worden als wat andere mensen. Ik was nou eenmaal niet zo getalenteerd.

Tot een tijd geleden.

Ik ontdekte hoe ik op een simpele manier zelf kon ontwerpen zonder dat ik ingewikkelde tekeningen hoefde te maken. Met deze methode maakte ik het ene na het andere ontwerp en het werd echt mooi! Ik kreeg complimenten en het leuke was dat ik steeds meer nieuwe ideeën kreeg.
Doordat ik zo lekker bezig was, begon de creativiteit nog veel meer te stromen.

Zou jij dat ook willen?

Wil jij niet alleen van patroon werken, maar ook je eigen dingen bedenken?
Wil je simpele handvatten hoe je dat kunt gaan doen?

In deze cursus leer je niet alleen hoe je de Summertime quilt kunt maken,
maar ook hoe je in het vervolg zelf mooie applicaties kunt maken.

Unieke methode om op een simpele manier een originele applicatie te maken

Deze methode is uniek.
En omdat ik hier zelf zo blij mee ben, omdat ik heb gemerkt hoe geweldig het is om vanuit het niets iets moois te maken, wil ik dit delen.

Het leuke is dat de mogelijkheden echt eindeloos zijn. Je krijgt handvatten waarmee jij op een simpele, ontspannen manier jouw eigen applicaties kunt maken. Want ook jij bent creatief!

Wat kun je ermee?

Applicaties kun je natuurlijk op allerlei manieren gebruiken.
Je kunt ze gebruiken om tassen, kussenhoesjes, sjaaltjes en andere kleding mee te versieren. Maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken in quilts. Je kunt een quilt maken met alleen maar applicaties of een combinatie met patchwork.
De combinatie van patchwork met applicaties leveren vaak prachtige quilts op.

Wat leer je in de cursus?

De cursus bestaat uit 8 delen:

#1

Inleiding

#2

Benodigdheden

#3

Vliesoflix applicaties maken

#4

Vastnaaien van applicaties met de naaimachine

#5

Werken met templates

#6

De Summertime quilt

#7

Zelf ontwerpen

#8

Creativiteit en veelvoorkomende blokkades

EEN KIJKJE IN WAT JE LEERT

Klik op de afbeelding om ze groter te bekijken.

De Summertime quilt

De summertime quilt wordt 150 x 150 centimeter, het middenstuk is 130 x 130 centimeter. Maar je kunt hem makkelijker groter of kleiner maken. In de cursus wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen.

De Summertime quilt

De summertime quilt wordt 150 x 150 centimeter, het middenstuk is 130 x 130 centimeter. Maar je kunt hem makkelijker groter of kleiner maken. In de cursus wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen.

De cursus ‘Maak jouw eigen applicaties’ kost € 67

Nadat jij je hebt ingeschreven, krijg je een mail met de inloggegevens voor de cursus. Je kunt er meteen zelf mee aan de slag of je kunt hem doen op een moment dat het jou het beste uitkomt. Als je later opnieuw wilt inloggen kan dat altijd via deze link: https://deonlinequiltacademie.nl/

​“Ik heb al veel cursussen gedaan maar ik vind echt dat jij het ‘t duidelijkst hebt uitgelegd van allemaal.”

“Ik ben zelden zo’n frisse en duidelijke aanpak tegen gekomen, daar wil ik je beslist mee complimenteren. Je weet ook echt veel goede en praktische tips die je deelt. Heel bijzonder.”

“Je brengt de materie op een toegankelijke manier en hele handige en duidelijke filmpjes. Complimenten!”

“Complimenten voor je lessen, ze zijn fantastisch!“

Over mij

Ik was nog heel jong toen ik al gefascineerd was door de naaimachine. Mijn moeder maakte af en toe kleding en dan wilde ik meedoen. Ik was geloof ik een jaar of tien toen ik al zelf dingetjes naaiden op de naaimachine. Terwijl mijn leeftijdsgenoten buiten speelden, zat ik etuitjes en poppenkleertjes te naaien. Nog steeds word ik helemaal blij van het geluid van een snorrende naaimachine.

Hoewel die liefde voor naaien een tijdje naar de achtergrond verdween is die door het quilten weer helemaal teruggekomen. Al die verschillende patronen die er mogelijk zijn, om nog maar niet te spreken over de prachtige quiltstoffen die er tegenwoordig allemaal verkrijgbaar zijn!

MIJN VISIE OVER QUILTEN

Quilten hoeft niet moeilijk te zijn, maar je hebt wel de juiste technieken nodig.
En als je de techniek eenmaal beheerst, kun je jouw eigen creativiteit erin gooien.
Iedereen is creatief, de één moet alleen wat meer moeite doen dan de ander om het naar boven te halen.