Online cursus:
Maak mooie quilts met de naaimachine

Je houdt van kleur en van mooie stoffen.
Je wilt graag mooie quilts maken, voor jezelf of voor de mensen van wie je houdt.

Je hebt natuurlijk al op internet gekeken naar video’s en blogs met quiltuitleg. Misschien heb je het zelfs al eens geprobeerd. Alleen blijkt het in de praktijk vaak veel moeilijk dan je van te voren had gedacht. 

herken je dit?

5

Heb jij ook problemen met de maten van je blokken?

5

Herken je de frustratie als ze niet goed in elkaar passen?

5

Eén naadje aanpassen wil nog wel, maar bij patchwork zijn het zoveel naadjes. Het is gewoon heel frustrerend als ze dan niet op elkaar aansluiten.

5

Je doet zo je best om precies te werken, maar op de één of andere manier is het nooit precies genoeg. Hierdoor verlies je al snel het plezier. Dit is gewoon niet leuk zo!

5

Als je de uitleg in blogs of youtube video’s ziet lijkt het allemaal zo makkelijk, maar het is net of je een deel van de uitleg mist. Op de één of andere manier kost het jou veel meer moeite.

5

Aan het doorquilten van de drie lagen durf je nog niet eens te denken. Eerst maar eens zien of het je zal lukken om je patchworktop af te krijgen. Diep in je hart zie je er al tegenop om dat ook nog te moeten doen.

5

Je zou zo graag de techniek en handigheid willen hebben om meer plezier te krijgen in het maken van die mooie quilts.

zou je willen dat

5

je wist hoe je kunt zorgen dat de maten van je blokken precies kloppen?

5

je een methode kent om stof veel makkelijker te hanteren waardoor die niet verschuift of uitrekt?

5

je de methode kent om precies te snijden?

5

je de methode en handigheidjes kent om precies te naaien?

5

je weet welke trucjes er zijn om patchwork naaien makkelijker en leuker te maken?

5

je jouw quilts vol vertrouwen zou doorquilten met de naaimachine?

5

als je zelfs meerdere patronen zou kennen om jouw quilts mee door te quilten?

Dat is mogelijk als je meedoet met cursus ‘Maak mooie quilts met de naaimachine’!
Een online cursus waarin je alles leert wat je moet weten om mooie quilts te maken.

wat krijg je allemaal in deze cursus?

 • Twaalf lessen waarin je stap voor stap de quilt op deze pagina gaat maken
 • Je leert jouw eigen kleuren en stofmotieven bij elkaar te kiezen
 • Stap voor stap fototutorials van de blokken
 • Je leert zelf blokken en quilts te ontwerpen
 • 10 video’s met uitleg over de quiltpatronen
 • Toegang tot de besloten Facebookgroep van De Online Quiltcursus waar je de andere cursisten kunt leren kennen en kunt delen wat je maakt.
 • Vragen stellen in de Facebookgroep waar je geholpen wordt door de andere cursisten en waar ik bij nodig ook vragen beantwoord.

na deze cursus 

 • weet je hoe je mooie quilts kunt maken
 • heb je plezier in quilten
 • heb je zelfs plezier in precies werken
 • kun je jouw eigen quilts doorquilten met prachtige quiltpatronen
 • zit je vol ideeën en inspiratie om nieuwe quilts te maken
 • weet je hoe je het moet aanpakken als je een nieuwe quilt wilt maken

schrijf je nu in voor de online cursus ‘Maak mooie quilts met de naaimachine’
en je krijgt direct toegang tot de hele cursus

betaling in één keer

 • In 1x toegang tot de hele cursus
 • Twaalf lessen
 • Stap voor stap fototutorials
 • Leer zelf blokken en quilts ontwerpen
 • 10 video’s met uitleg over de quiltpatronen
 • Toegang tot de besloten Facebookgroep
 • Vragen stellen in de Facebookgroep.

€ 347,-

€ 247,-

betaling in 6 termijnen

 • Duur 6 maanden en 2 lessen per maand
 • Twaalf lessen
 • Stap voor stap fototutorials
 • Leer zelf blokken en quilts ontwerpen
 • 10 video’s met uitleg over de quiltpatronen
 • Toegang tot de besloten Facebookgroep
 • Vragen stellen in de Facebookgroep.

€ 64,95

€ 44,95

EEN KIJKJE IN WAT JE LEERT

Klik op de afbeelding om ze groter te bekijken.

“De tutorials zijn duidelijk. Via FB krijg je altijd een snelle reactie. Je krijgt veel extra’s.”

“Toen ik starte met de cursus was ik net thuis ivm een burn out, had een concentratie vermogen van 0,0 ondanks dat lukte het beetje bij beetje toch om lessen te volgen. In dat opzicht is het ook lekker dat je gewoon thuis , zonder dat er iemand in je nek hijgt, in alle rust lesjes kan volgen.”

“Ik vond het eerst veel geld , en vind het nu een heel goede uitgave, het was het meer dan waard.”

“Je laat ook zien hoe bepaalde eigenschappen je in de weg kunnen staan bij wat je wilt aanpakken , dat was echt een eyeopener die me erg heeft geholpen. Ik begin zelfs een beetje maling te krijgen aan wat er zou moeten.”

“Ik vind dat de wijze waarop je de cursus presenteert – inleiding enz. heel goed. Je raakt mij – en waarschijnlijk ook anderen – daarmee. Het enthousiasme waarmee je je kennis brengt is heel aanstekelijk maar je blijft ook reëel en geeft de moeilijke punten duidelijk aan. De cursus is goed en pragmatisch opgebouwd en dat geeft vertrouwen in jouw kennis. Het is ook voor mij heel prettig dat ik het in mijn eigen tempo kan doen – de ene dag is er meer energie en concentratie dan de andere dag.​”

“Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om precies te werken – meten en snijden. Er tijd voor nemen en in alle rust te doen. Ook heb ik door deze cursus mijn eigen naaimachine beter leren kennen en aanvoelen.”

“Ik heb door te oefenen meer handigheid gekregen (en door mijn fouten uiteraard) in het meten en snijden. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid!!”

“Toen ik begon met de cursus kon ik alleen blokken aan elkaar zetten, wist niet hoe ik de stof moest snijden, wist überhaupt niet dat ik het moest snijden, had geen idee hoe al die driehoekjes en figuren genaaid werden om er, in blokken, iets moois van te maken.
Quilten was iets waar je vast een speciale naaimachine voor nodig had, zeker bij een grote deken en al helemaal onmogelijk als je net komt kijken bij deze hobby. Al de patronen, hoe te snijden, het belang van exacte maten, sandwichen, alles was nieuw.
Ik sta perlex als ik zie wat ik nu aandurf en wat een mooie dingen ik nu al kan maken, het beetje ervaring dat ik nu heb, laat me ook wel vaak zien dat je soms mooiere dingen maakt die heel eenvoudig zijn, maar door gebruik van de juiste kleuren, dan dat je iets heel ingewikkelds maakt en de kleuren niet lekker matchen. Eigenlijk heb ik alles moeten leren en blijkt dat dus te kunnen met een online cursus en een snufje lef.”

”Ik heb al veel cursussen gedaan maar ik vind echt dat jij t duidelijkst heb uitgelegd van allemaal.”

​”Fijne manier van les geven. Alles is bespreekbaar en niet alleen volgens de regels werken. Toegankelijk voor beginners.”

​”Leuk om er mee bezig te zijn op deze manier. Ik leer allerlei “kneepjes van het vak”. Je enthousiasme werkt heel aanstekelijk.”

​”Complimenten voor je lessen, ze zijn fantastisch. “

​”Je brengt de materie op een toegankelijke manier en hele handige en duidelijke filmpjes. Complimenten!”

​”Ik ben zelden zo’n frisse en duidelijke aanpak tegen gekomen, daar wil ik je beslist mee complimenteren. Je weet ook echt veel goede en praktische tips die je deelt. Heel bijzonder.”

Over mij

Mijn naam is Marlies Mansveld en quilten is mijn passie. De allereerste keer dat ik iemand zag quilten uit de vrije hand was ik meteen verkocht. De manier waarop diegene leek te zwieren over de stof. Het deed me denken aan dansen.

Inmiddels heb ik jarenlange ervaring en ontdekte ik dat er technieken en handigheidjes zijn die ervoor zorgen dat het allemaal een stuk makkelijker gaat.
Quilten uit de vrije hand vind ik het nu het allerleukste aan het maken van een quilt.

Graag deel ik al mijn kennis over de techniek van het patchwork naaien en het machinale quilten met jou, in de hoop dat jij met net zo veel enthousiasme en passie mooie quilts kunt maken.

heb je nog vragen?

Ik weet niet of ik genoeg tijd heb om de quiltcursus te doen

Het voordeel van deze online cursus is dat je het op je eigen manier kunt doen. Misschien heb je het tijdelijk even druk met andere dingen? Dan kun je gewoon iets later starten.

Ik had een cursist die in januari begon met de cursus, maar die al wist dat ze een lange reis naar Afrika ging maken om haar dochter daar te bezoeken.

Ze heeft de lessen die ze in die periode miste later ingehaald in haar eigen tempo.

Ik denk dat ik het gewoon zelf ga proberen met filmpjes van internet of boeken

Zo ben ik zelf in eerste instantie ook begonnen. Het heeft me veel bloed, zweet en tranen gekost om te leren quilten en in het begin heb ik het bijltje er bijna bij neer gegooid. Uiteindelijk heb ik een aantal cursussen via internet gedaan.

Het had niet veel gescheeld of mijn eerste quilt had nog steeds ergens half af in de kast gelegen. Dan had ik nooit ontdekt wat voor mooie dingen ik allemaal kan maken.
De online quiltcursus is juist ontwikkeld om jou die worsteling te besparen.
Ik zie hoe snel mijn cursisten gaan. Hoe snel ze leren en groeien, ook qua zelfvertrouwen in het quilten.

Als jij het niet erg vindt om het wiel opnieuw uit te vinden, dan kun je het zelf doen. Maar als jij het quilten direct leuker en makkelijker wilt maken, is deze cursus juist heel geschikt voor je.

Ik wil graag meteen starten met de cursus. Kan dat?

Wanneer je je hebt geregistreerd voor de cursus, heb je meteen toegang tot alle lessen en alle bonussen. Je kunt dus meteen van start!

Als je kiest om de cursus in zes maanden te volgen en te betalen, krijg je welke twee weken een nieuwe les. Na jouw inschrijving heb je wel meteen toegang tot de eerste les en alle bonussen.

Wat is het niveau van de cursus? Heb je quiltervaring nodig?

Je hebt geen ervaring met quilten nodig om deze cursus te doen.

​Aan de cursus hebben tot nu toe zowel beginnende naaisters als juist hele ervaren naaisters van kleding meegedaan. Patchwork naaien met de naaimachine is heel anders dan kleding naaien.

Ook patchwork met de hand naaien vergt hele andere technieken dan met de naaimachine.

Als je toch twijfelt of de cursus geschikt is voor je, mail me dan even (info@marliesmansveld.nl). Dan laat ik je weten of ik denk dat de cursus toegevoegde waarde voor je heeft. Ik ben daar altijd heel eerlijk in.

Hoe groot wordt de quilt?

De voorbeeldquilt is 160 x 160 cm, maar je kunt hem ook groter of kleiner maken als je dat wilt. In de cursus leg ik je uit hoe je dat kunt doen. 

Aan welke eisen moet mijn naaimachine voldoen?

Als je naaimachine recht kan stikken, kun je meedoen met deze cursus. Je hebt geen ingewikkelde instellingen of steken nodig om mee te kunnen doen.

Voor het maken van applicaties met de naaimachine is het fijn om te kunnen zigzaggen met jouw machine.

Handig zo’n online quiltcursus, maar wat nou als ik vragen heb of vastloop?

In de besloten Facebook groep kun je jouw vragen stellen. Er zijn altijd cursisten die al verder zijn en die je graag helpen. En als het nodig is beantwoord ik je vraag.

 

Wat nou als het niet lukt om de cursus binnen een half jaar af te ronden?

Je houdt onbeperkt toegang tot de cursus. Het is niet zo dat je de cursus binnen een bepaalde termijn moet afronden. Je kunt gewoon blijven inloggen in de online quiltacademie, dus je kunt er zo lang over doen als je wilt.

 

ik heb nog een vraag die niet is beantwoord, wat nu?

Mail me als je nog andere vragen hebt: info@marliesmansveld.nl

Of stuur me een berichtje met het contactformulier op mijn website onder het kopje ‘contact’.

 

schrijf je nu in voor de online quiltcursus
en je krijgt direct toegang tot de hele cursus

betaling in één keer

 • In 1x toegang tot de hele cursus
 • Twaalf lessen
 • Stap voor stap fototutorials
 • Leer zelf blokken en quilts ontwerpen
 • 10 video’s met uitleg over de quiltpatronen
 • Toegang tot de besloten Facebookgroep
 • Vragen stellen in de Facebookgroep.

€ 347,-

€ 247,-

betaling in 6 termijnen

 • Duur 6 maanden en 2 lessen per maand
 • Twaalf lessen
 • Stap voor stap fototutorials
 • Leer zelf blokken en quilts ontwerpen
 • 10 video’s met uitleg over de quiltpatronen
 • Toegang tot de besloten Facebookgroep
 • Vragen stellen in de Facebookgroep.

€ 64,95

€ 44,95