Een dag meelopen met het ontwerpproces van een quilt

Online cursus dag

We gaan iets totaal nieuws doen wat ik nog nooit eerder heb gedaan. Ik ga je meenemen in mijn wereld als ik ga ontwerpen.Door met mij mee te kijken doe je zelf ideeën op. Leer je hoe je het kunt aanpakken om je eigen kleurenschema’s en quilts te ontwerpen.

Ontwerpen is een creatief, superleuk en soms rommelig proces. Het is nooit hetzelfde, bij momenten frustrerend en steeds weer verrassend.

Doe je met me mee?

In deze cursus ontdek je niet alleen hoe ik quilts ontwerp, maar ook hoe je de tools die ik hierbij gebruik zelf kunt inzetten op jouw manier

Hoe zou het zijn om een dag mee te kijken met een ontwerper?

In deze cursus krijg je de kans om mij op mijn vingers te kijken terwijl ik van begin tot eind een nieuwe quilt ga ontwerpen. Ik deel mijn scherm en ik bespreek de stappen die ik zet in het ontwerpproces. We beginnen met het zoeken van inspiratie voor mooie kleuren en stoffen, en vervolgens gaan we met het echte ontwerpproces aan de slag. En jij mag meedenken en meedoen!

Ontwerp cursus stoffen - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

Wat gaan we doen?

 

 • Ontwerpen
 • Je krijgt de kans om mee te kijken met mijn ongefilterde proces als ik een quilt ga ontwerpen.
 • We gaan alle aspecten samen doen.
 • We beginnen met inspiratie opdoen, dan gaan een we kleurpalet, mooie stoffen en natuurlijk een leuke techniek/ontwerp kiezen
 • Je ziet hoe ik te werk ga en wat ik gebruik voor inspiratie
 • Ik gebruik EQ7 bij het ontwerpen van mijn quilts, maar ik laat je ook zien hoe het met simpel ruitjespapier en wat gekleurde potloden kan
 • Ik deel mijn scherm met je gedurende de cursus zodat je elke stap kunt volgen
 • Iedereen mag meedenken en ideeën aandragen

Wat levert meedoen met deze online cursus jou op?

 • Heel veel plezier! Het wordt een hele leuke dag waarin we met zijn allen met onze favoriete hobby bezig zijn. We gaan kijken naar mooie stoffen en ontwerpen en heel veel inspiratie opdoen.
 • Na deze dag weet je beter hoe je kleuren voor je quilts kunt kiezen. Zelfs als je helemaal geen interesse hebt in zelf ontwerpen is deze dag super waardevol. Want ook als je van patroon werkt moet je zelf keuzes maken met kleuren en stoffen.
 • Als je wel je eigen quilts wilt ontwerpen dan weet je nu hoe je dat kunt aanpakken
 • Het kan niet anders dan dat je geïnspireerd bent na deze cursus. De creatieve energie van iets nieuws bedenken brengt altijd zoveel plezier en nieuwe ideeën met zich mee dat je bruist van enthousiasme en levenslust hierna.

Niet alleen voor ontwerpers. Ook als je bestaande patronen een eigen draai wilt geven zul je veel opsteken in deze cursus.

 

Hoe dat ontwerpproces eruit kan zien 🙂

Ongefilterd

Deze cursus ga ik niet voorbereiden. Dat is heel bewust omdat spontaniteit in het creatieproces heel belangrijk is. Als ik van te voren al kaders bedenk van hoe en wat ik jullie moet leren, gaat er een deel van de creativiteit verloren.

Je krijgt dus echt het ongefilterde proces te zien van hoe ik mijn eigen quiltpatronen ontwerp.

Hoe deze dag er precies uit zal zien? Geen idee, want dit proces is niet van te voren vast te leggen.

We gaan de energie en de inspiratie volgen en kijken waar we uitkomen.

Ontwerp cursus - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

De planning

De planning zoals ik die nu ongeveer kan inschatten is als volgt:

 • 10:00 – 12:00 Deel 1
 • 12:00-13:00 pauze
 • 13:00 – 15:00 Deel 2

Naast de middagpauze zullen we ongeveer elk uur even een plas- en koffie haal pauze houden zodat het leuk en behapbaar blijft.

Cursus ontwerpen 6- Marlies Mansveld Quiltinspiratie

Meld jezelf aan om mee te doen

Je kunt online meedoen op vrijdag 29 oktober van 10:00 tot 15:00 uur. Tussendoor nemen we volop pauzes zodat het goed vol te houden is allemaal.

Je krijgt toegang tot de cursus in mijn online quiltacademie. Daar komen de opnames in te staan, dus ook als je er niet (de hele dag) live bij kunt zijn, kun je later terugkijken.

 

Voor deze cursus geldt een early bird aanbod. Wanneer je jezelf voor maandag 25 oktober 23:59 uur aanmeldt, krijg je € 10 korting. De normale prijs is € 47, maar als je jezelf voor maandag 25 oktober aanmeldt, krijg je € 10 korting en betaal je maar € 37. T/m maandag 25 oktober 23:59 uur wordt deze korting automatische verrekend. Daarna kost de cursus € 47.

 

Meld jezelf hier aan: Cursus quilts ontwerpen – Een dag meelopen

Over mij

Ik was nog heel jong toen ik al gefascineerd was door de naaimachine. Mijn moeder maakte af en toe kleding en dan wilde ik meedoen. Ik was geloof ik een jaar of tien toen ik al zelf dingetjes naaiden op de naaimachine. Terwijl mijn leeftijdsgenoten buiten speelden, zat ik etuitjes en poppenkleertjes te naaien. Nog steeds word ik helemaal blij van het geluid van een snorrende naaimachine.

Hoewel die liefde voor naaien een tijdje naar de achtergrond verdween is die door het quilten weer helemaal teruggekomen. Al die verschillende patronen die er mogelijk zijn, om nog maar niet te spreken over de prachtige quiltstoffen die er tegenwoordig allemaal verkrijgbaar zijn!

MIJN VISIE OVER QUILTEN

Quilten hoeft niet moeilijk te zijn, maar je hebt wel de juiste technieken nodig.
En als je de techniek eenmaal beheerst, kun je jouw eigen creativiteit erin gooien.
Iedereen is creatief, de één moet alleen wat meer moeite doen dan de ander om het naar boven te halen.