Meanderen

Voordat ik een nieuw quiltpatroon ga quilten, begin ik altijd met tekenen. In het filmpje leg ik uit waarom.

Oefen het meanderen op papier. Dit oefenen is belangrijk om het gevoel en de beweging van het patroon in je hersenen op te slaan. Dat helpt je later bij het naaien om het patroon makkelijker te naaien.

Als je naaimachine goed is ingesteld, kunnen we beginnen met het naaien uit de vrije hand. Kijk het filmpje over het meanderen.

Begin met het oefenen op kleine sandwiches zoals in het filmpje. Je kunt dan de stof makkelijk bewegen en draaien. Met een grotere quilt wordt dat was lastiger. Wanneer je meer ervaring hebt, kun je ook grotere quilts gaan doorquilten.

Heb vooral een beetje geduld met jezelf. Als je dit voor het eerst doet, is het waarschijnlijk nog best lastig. Oefenen helpt om het ritme te pakken te krijgen.

Eén van de uitdagingen in het begin is vaak de draadspanning. Doordat je het ondertransport laat zakken en zelf de stof alle kanten op beweegt, verandert de spanning op het garen. Over twee dagen stuur ik je een mailtje over hoe je dat kunt oplossen. Wil je daar niet op wachten? Klik dan op de link in de mail om de volgende mail meteen te ontvangen.