Wat je moet weten als je een grote quilt wilt doorquilten met de naaimachine

Vandaag ga ik een video met je delen uit één van mijn betaalde cursussen over het doorquilten van een grote quilt met de naaimachine. Normaal gesproken deel ik de video’s uit de betaalde cursussen niet zomaar, maar ik wil je graag zoveel mogelijk waarde geven zodat je zo enthousiast wordt dat je zelf ook aan de slag gaat!

In de cursus waar deze video uitkomt, maken cursisten een complete quilt die ze tot slot zelf gaan doorquilten met de naaimachine (De Online Quiltcursus). In de video leer je hoe je zo’n grote quilt het makkelijkste kunt hanteren.

Er zijn een aantal uitdagingen als je een grote quilt gaat doorquilten met de naaimachine:

– Een grote quilt is log. De quilt schuift alle kanten op als hem niet goed ondersteunt en dat maakt het quilten lastig. In de video zie je hoe je dat kunt oplossen.

– Het kan in het begin een uitdaging zijn om zo’n grote quilt onder jouw naaimachine te laten passen. Ook hierover krijg je uitleg in de video.

– Je kunt minder makkelijk draaien met een grote quilt dan met een kleinere quiltsandwich die we vaak gebruiken om te oefenen. Dit is één van de redenen waarom ik je altijd aanraad om te beginnen met kleine oefensandwiches. Wanneer je het daarop eenmaal goed kunt, weet je al hoe je zelf alle kanten op kunt bewegen. Het is dan niet zo’n probleem meer dat je niet kunt draaien, omdat je precies weet hoe het werkt om een andere kant op te quilten.