Quilten met de naaimachine

door | aug 18, 2015 | Quilten uit de vrije hand | 0 Reacties

Het was best lang geleden dat ik achter de naaimachine had gezeten. Ik had er eerlijk gezegd ook eigenlijk helemaal niet zoveel zin in, maar ik moest wel. Ik had een quilttop die doorgequilt moet worden. Het was een cadeautje en de tijd begon te dringen.
Een paar weken geleden had ik de quiltsandwich al voorbereid. Deze keer heb ik in plaats van veiligheidsspelden, gewone kopspelden gebruikt. De punten heb ik in de quiltvulling verstopt. Af en toe komt er toch een puntje tevoorschijn waar ik dan natuurlijk net ingrijp, dus ik ben er nog niet heel enthousiast over. Aan de andere kant zijn ze wel veel makkelijker uit te halen met mijn quilthandschoenen aan, dus dat is dan wel weer handig.
Met Pledge maak ik mijn quilttafel altijd lekker glad. De quilt glijdt er dan heerlijk soepel overeen.

Pledge om quilttafel glad te maken

Het quilten zelf ging me verbazingwekkend gemakkelijk af. Een beetje zoals fietsen. Als je eenmaal weet wat je moet doen, verleer je het niet meer. Ik had alleen wat problemen met de draadspanning in het begin. Alles geprobeerd: Nieuwe naald, draad opnieuw inrijgen, ander spoeltje… Niets hielp.
Vooral de onderdraad knapte steeds. Dat had ik nog nooit zo meegemaakt met mijn fijne Pfaff naaimachine.
Tenslotte bedacht ik dat het weleens aan het garen zou kunnen liggen. Ik had via Marktplaats een paar klossen Isacord garen besteld. Dat is het garen dat Leah Day op haar website aanraadt en ik wilde het eens uitproberen. Ik vermoed alleen dat het garen dat ik gekregen had al erg oud was. Het knapte steeds, ook met de hand kon ik zonder veel kracht te zetten het garen zo kapot trekken.
Dus uiteindelijk maar weer het oude vertrouwde Gütermann garen gepakt. Daarna deed mijn machine het weer als een zonnetje en kreeg ik zowaar weer plezier in het quilten! Het geeft een gevoel van vrijheid dat je gewoon zelf de stof zo kunt bewegen als je wilt. Muziekje erbij en quilten maar!
Hieronder een klein voorproefje van de achterkant om niet teveel te verraden. Te zijner tijd zal ik de quilt uitgebreid laten zien, maar ik wil hem nu nog even geheim houden voor het geval degene die de quilt krijgt meeleest op dit blog.

Quilten uit de vrije hand

De quilt lag niet helemaal plat toen ik de foto maakte, maar de verenkrans is rond in het echt. Het is de bedoeling om 24 van deze kransen te quilten en er komt er nog een tweede motief op de zijkanten en hoeken.

volg je mij al op social media?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo een mailtje met de de link naar het e-book.