Quiltsoftware

door | mei 22, 2016 | Diversen | 0 Reacties

Gebruik jij ook quiltsoftware? Zelf heb ik EQ7 en voorheen gebruikte ik het quiltassistent. Quiltassistent heeft natuurlijk veel beperktere mogelijkheden dan EQ7, maar ik gebruikte het af en toe om uit te proberen welke kleuren mooi bij elkaar stonden. Je kunt er ook blokken mee tekenen. Als je geen zin hebt om veel geld uit te geven, zou je eerst eens met quiltassistent kunnen spelen. Je kunt er ook foto’s in importeren om quilts van te maken.
Quiltassistent
Nu heb ik alweer een tijdje EQ7 en daar ben ik heel blij mee! Ik heb van te voren lang getwijfeld of ik het zou aanschaffen, omdat het niet goedkoop is. Maar voor mij is het ontwerpen één van de belangrijkste onderdelen van het quilten. Het spelen met kleuren en vormen zorgt ervoor dat mijn creatieve energie gaat stromen.
En wat dat betreft heeft EQ7 ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt volop uitproberen, schuiven, draaien, kleuren veranderen, en natuurlijk je eigen blokken ontwerpen.
Omdat er zoveel mogelijkheden zijn kost het ook best wat tijd om je alles eigen te maken. Ik vind het leuk om zelf applicatieblokken te ontwerpen, maar daar komt nog best wat techniek bij kijken! En ook niet alles is mogelijk. Zo wilde ik graag een mandala applicatie quilt ontwerpen, maar ik ben er nog niet uit hoe ik dat kan doen in EQ7. Misschien dat ik dat toch maar met de hand ga doen.
EQ7
Toch kan ik niet anders zeggen dan dat EQ7 een fantastisch programma is. Door alle mogelijkheden kun je er eindeloos mee spelen.
Zelf kan ik niet goed tekenen en zag dat altijd als een bezwaar qua creativiteit. Ik heb mezelf lang beperkt door te denken dat ik niet creatief was. Het spelen in EQ7 helpt me om die overtuiging los te laten. Het biedt technieken waardoor ontwerpen opeens minder moeilijk wordt. En het combineren van kleuren en mooie patronen kan leiden tot zulke mooie creaties!
Je kunt net zo creatief zijn als je zelf wilt. Je kunt beginnen met de blokken die standaard in EQ7 zitten en die combineren en inkleuren. Zo ben ik ook zo begonnen. Langzamerhand ben ik meer gaan ontdekken over het zelf tekenen en sinds kort ontwerp ik de blokken vaak zelf.

Babyquilt David

Het grootste nadeel is dat het ontwerpen veel sneller gaat dan het naaien zelf! Ik heb nog heel wat ontwerpen klaarliggen, waar ik waarschijnlijk nooit aan toe zal komen. Maar dat geeft niet. Het gaat tenslotte vooral om het plezier in zowel ontwerpen als quilten!

volg je mij al op social media?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo een mailtje met de de link naar het e-book.