Stardust quilt

door | sep 3, 2018 | Inspiratie | 3 reacties

ster
Ik wil je iets vertellen over een nieuw project waar ik mee bezig ben. Het is de Stardust quilt. De manier waarop deze quilt is ontstaan vind ik heel bijzonder. Om je het hele verhaal te kunnen vertellen, wil ik je eerst aan iemand voorstellen: Jenny.
Jenny is mijn business coach. Ze heeft mij van alles geleerd over hoe je het aanpakt als je een online cursus wilt maken en hoe je ervoor zorgt dat mensen mij en mijn quiltcursussen online leren kennen. Ze is een ontzettende lieverd en houdt mij scherp om niet te verzanden in alles wat ik eng vindt. Daarbij stimuleert ze me om vooral het creatieve proces de ruimte te geven. Doordat ze zelf ook ontzettend creatief is, begrijpt ze het proces als geen ander.
Nu is Jenny vorige week bevallen van een heel lief klein meisje. Ze had mij gevraagd of ik een boxkleed voor haar wilde maken. Dat wilde ik natuurlijk wel, maar ik vond het ook best eng. Jenny is natuurlijk geen quilter en wat nou als ze het allemaal niet mooi zou vinden?
Als kleuren had ze de volgende opties gegeven:

 • Mint-roze
 • Verschillende roze tinten met wit/creme
 • Mint met verschillende donkere groenen en wit/creme

Ik begon met het maken van een aantal ontwerpen in roze en wit. Daarbij heb ik heel erg mijn intuïtie gevolgd om te kiezen uit alle verschillende opties die er mogelijk zijn. Ik stuurde haar uiteindelijk de vijf ontwerpen hieronder.

Naast deze ontwerpen stuurde ik haar ook nog iets anders waar ik mee bezig was. Een quilt die ik wilde bedrukken met textielverf met woorden zoals love, light, joy, peace etc. Die zou ik eventueel ook kunnen aanpassen aan haar wensen.
Ze pikte er meteen een favoriet uit. Dat was het ontwerp met de sterren. Maar ze vond het bedrukken met textielverf in mooie woorden ook wel erg leuk.
Ontwerp
We besloten om het bovenstaande ontwerp iets aan te passen zodat er ruimte zou komen voor stempelen met textielverf. Ik beloofde een nieuw voorbeeldje voor haar te maken. Het leek me leuk om niet alleen woorden, maar ook sterren op de quilt te stempelen.
Deze keer maakte ik een aantal opties met verschillende kleurstellingen. Hieronder kun je ze zien. De kleine sterretjes worden gestempeld met textielverf en op de plek van de balkjes komen de woorden love, light, joy, peace, faith en laughter.
Jenny was helemaal enthousiast.
Ontwerp
Ontwerp
Stardust
Vorige week appte ze me dat haar meisje is geboren en haar naam is: Sterre. Mooi hé? Het was dus geen toeval dat er sterren op de quilt moesten komen!
Ik vind het zo bijzonder hoe we samen tot zo’n mooi ontwerp zijn gekomen. Het voelde als een soort co-creatie tussen ons tweeën. Door mijn intuïtie in te zetten en door haar mee te laten denken in het ontwerpproces, zijn we tot een mooier resultaat gekomen dan we afzonderlijk hadden gekund. It feels like magic.
 
Stardust quilt
Na overleg over de juiste maat en dikte, zijn de stoffen besteld. Ik wil hem natuurlijk zo snel mogelijk maken, zodat de kleine Sterre straks in haar box heerlijk op dit mooie kleed kan liggen.
Vind jij het ontwerp voor deze quilt ook zo mooi? Dan heb ik een leuk nieuwtje voor je. Ik ga namelijk een quiltchallenge organiseren waarin we deze quilt samen gaan maken. Als je hier meer over wilt weten, kun je verder lezen op de pagina over de Quiltchallenge: Zo maak je een quilt in een week.
 
 
 
 

volg je mij al op social media?

3 Reacties

 1. Ellen beense

  Wat laat je ons toch mee genieten Marlies dank je wel

  Antwoord
 2. Sunny

  Ik quilt en patchwork al meer dan 20 jaar alles met de hand. Nu heb ik een Singer featherweight en daarom doe ik nu graag mee met de beeldige Stardust quilt in een week. Eens kijken of dat me lukt op mijn Singetje. Dank dat ik door jou aan deze uitdaging kan meedoen❣️

  Antwoord
  • Quiltinspiratie

   Wat leuk Sunny, een Featherweight! Ik ben benieuwd hoe het je bevalt om het met de naaimachine te doen. Alvast veel plezier!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo een mailtje met de de link naar het e-book.