English paper piecing – laatste tips

door | mrt 22, 2015 | Diversen | 0 Reacties

In de afgelopen weken heb ik laten zien hoe je een quilt maakt met English paper piecing. Of je nou ervaring hebt met naaien of niet, iedereen kan English paper piecen!
In deze blog wil ik je nog een paar tips geven om het nog makkelijker te maken.
Tips voor English paper piecing

  • Gebruik een neutrale kleur garen zoals beige of grijs. Dit valt vaak minder op dan wit of een andere kleur.
  • Hoe dunner je garen, hoe minder goed je de naaisteken aan de voorkant ziet.
  • Knip steeds ongeveer 50 cm draad af. Als je langere draden gebruikt krijg je snel last van knopen.
  • Het soort naald dat je gebruikt is niet zo belangrijk. Zelf gebruik ik zowel quiltnaaldjes (nr. 10) als gewone huis-, tuin- en keukennaalden. Hoe kleiner de naald, hoe makkelijker het is om kleine steekjes te maken.
  • Als je merkt dat het naaien zwaar gaat, zou het goed kunnen dat je naald bot is. Regelmatig de naald vervangen maakt het naaien een stuk makkelijker!
  • In de blogpost over het vastmaken van de stof aan de malletjes (klik hier), heb ik je aangeraden om dit met een lijmstift te doen. Dit is sneller dan met naald en draad rijgen. Er is echter nog een methode. Namelijk met tape. Op deze pagina van Atelier Prins, kun je een foto zien van hoe dat werkt. Als je de zesde foto van boven uitvergroot, kun je zien dat het er heel simpel uitziet.

Grandmothers garden quilt
En dan is het nu tijd voor wat inspiratie met een quilt van LuAnn Kessi. Het is een handgemaakte grandmothers garden quilt gemaakt met behulp van English paper piecing. LuAnn Kessi heeft trouwens een aantal interessante tutorials op haar (Engelstalige) blog staan dat je hier kunt vinden: luannkessi.blogspot.nl

Tot slot
Als je patchwork op de naaimachine maakt, heb je het gevoel dat je veel meer opschiet, omdat je meer vooruitgang ziet in korte tijd. Toch moet ik zeggen dat mijn quilt van klokhuisjes sneller vordert dan sommige quilts die ik op de machine maak. Ik denk dat dat komt doordat ik door de week niet zo veel tijd heb om achter de naaimachine te kruipen, terwijl ik heel vaak ‘s avonds een paar lapjes met de hand aan elkaar zet.
Ik ben benieuwd of jij het English paper piecing virus al te pakken hebt. Laat je me weten wat je hebt gemaakt? Misschien kunnen we jouw vorderingen hier een keer laten zien als je dat leuk vindt!
Klik hier om naar het eerste deel over English paper piecing te gaan.

volg je mij al op social media?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo een mailtje met de de link naar het e-book.