WIP (work in progress) klokhuisjes quilt

door | mrt 14, 2015 | Diversen, Inspiratie | 0 Reacties

Eén van de projecten waar ik mee bezig ben is een klokhuisjes quilt die ik met de hand naai met de English paper piecing methode.
Voor mijn eerste handgemaakte quilt koos ik traditionele kleuren: donkerrood, roze, donkerblauw, lichtblauw en als achtergrond verschillende beiges. Deze combinatie leek mij goed voor een min of meer antiek effect.
Inmiddels heb ik aardig wat units met klokhuisjes gemaakt, dus ik wilde eens kijken hoe de quilt straks in zijn geheel wordt. Daarom legde ik ze eens (in willekeurige volgorde) uit op onze eettafel.
 

Ontwerp handgenaaide klokhuisjes quilt in willekeurige volgorde

Eerlijk gezegd schrok ik hier een beetje van. Wat een rommeltje zo bij elkaar! Daarom probeerde ik het eens in een andere volgorde. Wat nou als ik de donkere units in het midden legde en de lichte eromheen. Zou dat een beter effect geven?

Ontwerp handgenaaide klokhuisjes quilt van licht naar donker

Ik vond het wel iets beter, maar was nog niet onder de indruk van de schoonheid van deze samengeraapte zooi…
Als ik er nou eens banen lichte stof tussen zou maken?

Ontwerp handgenaaide klokhuisjes quilt met tussenbanen

Dat zag er naar mijn idee al wat beter uit. Iets meer rust waardoor de afzonderlijke kleuren beter tot hun recht komen.
Of zou ik de units schuin aan elkaar naaien?

Ontwerp handgenaaide klokhuisjes quilt schuin met tussenbanen

Maar als ik nou eens iets anders zou proberen? De stoffen op kleurvolgorde en dan in elkaar laten overlopen. Een beetje zoals ik dat ook in het middenstuk van mijn bloemenquilt had gedaan?

Ontwerp handgenaaide klokhuisjesquilt met kleurverloop

Best leuk! Maar ja, dat had ik dus al in mijn bloemenquilt gedaan. Niet leuk om hetzelfde kunstje weer te herhalen. Ik wilde toch iets anders doen.
Dan toch maar weer de banen tussenvoegen, dat was ook best mooi. En misschien zou het nog mooier zijn als ik de kleuren in een vast patroon legde (donkerblauw, lichtblauw en lichtroze, rood/donkerroze):

Ontwerp handgenaaide klokhuisjesquilt met tussenbanen

Ja, ik geloof dat ik hier wel tevreden over ben. De quilt wordt kleurig op een traditionele manier, maar er zit voldoende rust in door de lichte banen tussen de blokken.
Nog even testen hoe dat staat met beige tussenbanen.

Ontwerp handgenaaide klokhuisjesquilt met beige tussenbanen

Ik heb niet genoeg beige stukjes om een groot vlak te testen, maar ik denk dat het oké is. Voorlopig houd ik het hier dan ook maar op.
Binnenkort hoop ik je te laten zien of het inderdaad mooi wordt met de beige tussenbanen. En anders gooi ik het ontwerp gewoon weer helemaal om!
Wat vind jij er eigenlijk van? Ben je het eens met mijn keuze of zou jij een ander ontwerp kiezen? Of misschien heb je nog wel ander idee om de blokken aan elkaar te naaien?
Als je meer wilt weten over hoe je zelf aan de slag kunt met English paper piecing kun je zoeken op de tag English paper piecing.

volg je mij al op social media?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo een mailtje met de de link naar het e-book.