Zoveel ideeën

door | nov 3, 2017 | Inspiratie | 2 reacties

Ken je dat gevoel? Zo ontzettend veel ideeën om mooie dingen te maken, maar waar ga je mee beginnen? Het is nu vrijdagavond en er ligt een heel weekend voor me met veel quilttijd. Wat ga ik nu eerst doen?
Ga ik eerst die quilt afmaken die bijna af is en die ik aan iemand heb beloofd? Dat zou ik kunnen doen natuurlijk.
Of ga ik verder met het maken van nieuwe applicatieblokken? Ik heb nog maar twee blokken af en ik wil er uiteindelijk een hele quilt van maken, dus ik heb nog wel even werk.
Maar ik wil ook nog filmpjes opnemen voor een heel leuk nieuw project wat in de maak is.
En dan vindt mijn man het natuurlijk ook nog leuk om af en toe wat tijd samen door te brengen in het weekend. Vanmiddag hebben we samen met de hond al een heerlijke boswandeling gemaakt.
Ik vind het allemaal zo ontzettend leuk om te doen. Vroeger dacht ik dat die besluiteloosheid en de steeds opnieuw opborrelende ideeën een teken van onvolwassenheid waren. Dat ik eerst iets af moest maken voor ik aan iets nieuws mocht beginnen. Anders kwam er toch nooit iets af? Maar op die manier verloor ik snel mijn interesse. Ik raakte het plezier kwijt. In plaats van vol enthousiasme mooie dingen te maken, was ik aan het worstelen om dingen af te krijgen.
Gelukkig heb ik intussen iets bijgeleerd over creativiteit. Ik heb ontdekt dat al die nieuwe ideeën juist een teken van creativiteit zijn. Dat dat juist iets bijzonders en moois is wat ik juist alle ruimte wil geven. Natuurlijk kan ik niet alles doen wat in mij opkomt. Soms moet ik keuzes maken.
Maar misschien gaat het afmaken van de ene quilt wel supersnel als ik het op een moment doe dat ik er ook echt heel veel zin in heb. En heb ik daarna nog tijd om filmpjes op te nemen voor de quiltchallenge. En wie weet blijft er dan ook nog wel wat tijd over om een nieuw applicatieblok te maken. Of niet. Dan komt er vast wel weer een ander moment dat het wel kan. Voor mij het belangrijkste geworden om te genieten van het proces. Genieten van al die nieuwe leuke ideeën, genieten van het omzetten van die ideeën in mooie quilts of projecten waarmee ik andere mensen kan inspireren.
En weet je wat het leuke is? Als je er heel veel plezier in heb om iets te maken, dan zie je dat ook terug in het eindproduct. Dan straalt het iets bijzonders uit. Iets wat niet in woorden gevangen kan worden, maar wat je voelt als je ernaar kijkt.
Wat ga jij dit weekend doen? Heb je ook tijd om met die ene quilt verder te gaan? Of heb je misschien wel een heel leuk nieuw idee waar je helemaal van gaat bruisen? Heel veel plezier met wat jij gaat doen komend weekend!
 

volg je mij al op social media?

2 Reacties

 1. Quiltingmieke

  Piep
  Goedemorgen, via jouw online-machinaal quiltprogramma kom ik op je blog terecht.
  Wat een leuke plek, hier kan ik nog aardig wat gaan lezen..,
  Ja die iedeeen en alle moois wat telkens voorbij komt.. een mens wordt er zo hebberig van 🙂
  Ik naai voor het moment de afwerkbies met de hand tegen en nog het etiket van de “late Bloomer” van Kim Diehl en dan
  Is er mijn eerste affo van 2018.
  Verder ben ik bezig met de Sutton Grange van Di Ford..
  Alles met de hand..
  Maar ik vind jouw lessen zo top.. en
  Volgd al ooit een kleine workshop dus, wie weet waag ik me aan een
  (Kleine quilt) met de machine,
  Veel plezier en tot morgen als ik “jouw filmpje” weer ga kijken.
  Knuf Mieke
  http://Www.culipatch.blgspot.com

  Antwoord
  • Quiltinspiratie

   Leuk Mieke! Met de hand naaien vind ik zo knap. Ik heb daar het geduld niet voor. Als je patchwork met de naaimachine naait kun je allerlei ‘trucjes’ toepassen waardoor het sneller gaat.
   Ik zal jouw blog ook eens bekijken.
   Groetjes,
   Marlies

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo een mailtje met de de link naar het e-book.